RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

Florbola komanda Talsi/Triobet uzvar 20 komandu starptautiskā turnīrā Vācijā

Florbola komanda Talsi/Triobet uzvar 20 komandu starptautiskā turnīrā Vācijā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 17.07.2013. 13:37

Florbola komanda Talsi/Triobet starptautiskā florbola turnīrā Drēzdenē, Vācijā spējusi uzvarēt 20 komandu konkurencē, tā parādot jaunā sastāva labo sagatavotību jaunajai florbola sezonai.

 

“Finālā Talsi tikās ar ceturto čehu komandu pēc kārtas, kas visai pārliecinoši ar 4:1 pusfinālā pārspēja vienīgos talsenieku apspēlētājus turnīrā – komandu Black Angels. Fināls punktu ziņā izvērtās diezgan gauss, jo pretiniekam bija daudz traumu sakrājies. Spēles sākumā no laukuma nonesa vēl vienu čehu florbolistu. Mūsējie pirmo periodu noslēdza vadībā ar 1:0. Otrajā periodā izdevās vēl vieni ātri gūti vārti, bet uzreiz pēc iemetiena tikpat ātri pretinieks rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Pēc tālākās stūra izspēles vārtus guva viens no mūsu klusākajiem vārtu guvējiem - aizsargs Jānis Klestrovs, un rezultāts kļuva 3:1 talsenieku labā. Vēl viena pavirša situācija talsenieku vārtu priekšā – un rezultāts 3:2. Savukārt punktu spēlei pielika Andra Blumbaha metiens tukšos vārtos. Talsi/Triobet – Black Angels 4:2 un līdz ar to jau kļuvām par labākajiem 20 Eiropas florbola komandu konkurencē!” par Talsu florbolistu panākumiem gandarīts komandas pārstāvis Mārtiņš Maķevics.

 

Kā Talsi/Triobet Drēzdenē dažās dienās nokļuva līdz starptautiskā florbola turnīra virsotnei, komentē komandas pārstāvis Mārtiņš Maķevics: “Pirmā spēle aizritēja ar mājiniekiem USV TU Dresden, kas jau bija paspējuši aizvadīt vienu spēli un gatavi darboties spraigā režīmā. Starta uztraukums ātri tika kliedēts, kad rezultātu ar tālmetienu atklāja Reinis Neimanis. Lai arī vērojot iepriekšējo pretinieka spēli, ievērojām, ka vājākais posms pretiniekam noteikti ir vārtsargs, tieši viņš šoreiz, tikai pašam sev zināmā veidā, atvairīja daudzus bīstamus metienus, bet komanda USV TU Dresden tomēr zaudēja ar 4:0. Mūsu Māris Ronis turnīru sāka ar sauso spēli.”

 

Otrajā spēlē tikās Talsi/Triobet un Inseminátors (Čehija), kur intriga pastāvēja tikai mača pirmajā pusē - tad mūsējie pārliecinoši triumfēja ar 6:2. Trešā spēle notika pret vieniem no turnīra favorītiem - Šveices Wieselburger Oilers. Komandas pārstāvis Mārtiņš Maķevics par šo spēli komentē: “Talsi/Triobet kontrolēja bumbiņu, bet pretinieks izmantoja faktiski visas izdevības pretuzbrukumos, turklāt lieliski darbojās pretinieku vārtsargs, kurš pēc atvairīto metienu procentuālās attiecības ieņēma otro vietu visā turnīrā. Talsenieki šeit piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 0:4 un nekas cits neatlika, kā uzvarēt pēdējo dienas un apakšgrupas spēli, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam.”

 

Tālāk spēle pret čehu komandu FBC Barracudas Slany sākusies ar labām vārtu gūšanas izdevībām uz abiem vārtiem, un ātri rezultāts kļuva 2:2. “Sapratām, ka Talsi/Triobet staigā pa naža asmeni, uzbrūkot daudz un atļaujot to darīt arī pretiniekam. Taču izdevās panākt 4:2, savukārt pretinieks laukumā sāka izmantot neatļautus paņēmienus, un, piemēram, ar nūjas galu ribās dabūja pat komandas jaunākie dalībnieki. Redzot, ka spēles tiesneši ne vienu sakarīgu lēmumu pieņemt nespēj, spēle kļūst aizvien rupjāka, atbildi parādā nepalika arī talsenieki. Būtiski, ka labi orientējamies arī tādā spēlē un čehus sagrāvām čehus ar 8:2,” atklāts ir Mārtiņš Maķevics.

 

Ceturtdaļfināls iesācies jau pret trešo čehu komandu šajā turnīrā - FBC Rokycany. “Šī spēle pret čehiem izvērtās par īsti trilleri, galvenokārt tāpēc, ka atkal tika spēlē iesaistīts čehu tiesnešu pāris, kas mūsu skatījumā nepārtraukti kļūdījās. Lai vai kā, pretinieks demonstrēja labu sniegumu, un mūsējiem visu laiku vajadzēja atspēlēt vienu vārtu deficītu. Šī turnīra specifika tāda, ka laiks netiek apturēts pat pie gūtajiem vārtiem un noraidījumiem, ko lieliski, atrodoties vadībā, izmantoja čehi, iesaistoties diskusijās ar mača tiesnešiem pie katras svilpes, lai iegūtu laiku. Bet spēles beigās, pie saņemta noraidījuma, tik asi diskutēja čehi ar mača arbitriem, ka strīdā pagāja viss atlikušais spēles laiks. Labi, ka iejaucās turnīra organizatori, nozīmējot spēlei divu minūšu kompensācijas laiku, ko, spēlējot bez vārtsarga, veiksmīgi izmantoja Toms Bitmanis ar metienu no distances izlīdzinot rezultātu 4:4,” stāsta Mārtiņš Maķevics.

 

Tad sekoja trīs soda metienu sērija - pirmais metiens abām komandām neveiksmīgs, otrajā metienā ar finta palīdzību vārtus guva Krišs Treimanis, kamēr otro metienu atvairīja Māris Ronis. Bet punktu spēlei pielika Andris Blumbahs. Tā Talsi/Triobet iekļuva pusfinālā. Tajā mūsējie tikās ar otru Šveices komandu UHC Zuger Highlands. “Uzreiz sapratām, ka spēlē nebūsim pirmā vijole un darbojāmies no aizsardzības, cerot uz veiksmi pretuzbrukumos. Vienu no tādām arī atradām pirmā puslaika izskaņā, kad Jānis Škutāns bija precīzs pēc Deivida Barkovska piespēles. Otrajā periodā mūsu vārtus bija ieņēmuši šveicieši, bet savā vietā atkal bija Māris Ronis, kurš aizvadīja otro sauso spēli. Spēles izskaņā vēl smieklīga situācija, kad pretinieks nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, te piespēli pārķēra Jānis Škutāns. Vispirms viņš meta pa vārtu stabiņu, bet, kad bumbiņa atleca tieši uz nūju, tad trāpīja ar atkārtotu metienu tieši pa pretinieka nūju, kurš iznāca pret mūsu vārtiem dažas sekundes pirms spēles beigām. Metienu izdevās kopējiem spēkiem nobloķēt, un Andris Blumbahs parādīja - kā tas darāms, no otra gala raidot bumbiņu tukšos vārtos – 2:0 . Šādi Talsi/Triobet iekļuva finālā,” norāda komandas pārstāvis Mārtiņš Maķevics.

 

Gatavojoties jaunajai sezonai Florbola komanda, no 13.-14.jūlijam Talsi/Triobet piedalījās starptautiskā florbola turnīrā Drēzdenē, Vācijā. Līdz Drēzdenei mēroti 1440 kilometri. Līdz šim ar dažādiem panākumiem Talsi/Triobet florbola komanda startējusi starptautiskos turnīros Zviedrijā, Igaunijā, Čehijā, Slovākijā un Slovēnijā. Savukārt tās lielākie panākumi līdz šim bijušas iegūtās otrās vietas turnīros Slovan Open un Rīga Open, kuriem nu pieskaitāma uzvara arī Drēzdenē notikušā starptautiskajā turnīrā.