RezervesDALAS24.lv

Sports / Florbols

"Jelgavas Novads" zaudē cerības tikt labāko astoņiekā


Foto: zz.diena.lv
KRUSTTEVS.COM · 14.01.2015. 00:15

Pašreizējie čempioni florbolā "Cēsu alus/Lekrings" atmet cerības "Jelgavas Novads" iekļūt Virslīgas austoņiekā sakaujot viņus ar 13:3.

 

Pirms spēles Jelgavā pašreizējie titula īpašnieki par četriem punktiem turnīra tabulā atpaliek no "Mogo-RTU/Rockets", kuri gan aizvadījuši četras cīņas vairāk. Tikmēr virslīgas debitanti "Jelgavas novads" zaudējuši visas 17 spēles, turnīra tabulā ieņemot pārliecinošu pēdējo vietu. Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Cēsīs jelgavnieki teju izturēja visu pirmo trešdaļu, taču tad zaudēja vārtus vairākumā un beigās vien Imants Lastovskis ar vārtiem vairākumā guva goda vārtus, panākot 1:10.

Jelgavā savu otro pilno spēli virslīgā aizvadīja jaunais cēsnieku vārtsargs Miks Ozols, cīņas gaitā atvairot 17 no 20 pretinieku metieniem. Viesi jau pirmajā periodā atradās drošā vadībā ar 4:1. Pēc otrā perioda viņi bija vadībā ar 6:2, bet ļoti rezultatīvi tika nospēlēts trešais periods, kad tika gūti septiņi vārti. Tas deva 13:3 panākumu. Interesanti, ka gan pirmajā, gan trešajā trešdaļā cēsnieki guva pa vieniem vārtiem gan skaitliskajā vairākumā, gan mazākumā, abos šajos rādītājos joprojām esot labākie līgā.

Lai gan jau sen bija skaidrs, ka virslīgas debitanti "Jelgavas novads" izslēgšanas spēlēm nekvalificēsies, pēc šī zaudējuma viņi zaudēja pat teorētiskas izredzes iekļūt starp labākajām astoņām komandām, jo atlikušajās spēlēs iespējams iekrāt 21 punktu, kamēr astotajā vietā esošajiem "Kuršiem" ir jau 25.

Par labāko cēsnieku rindās tika atzīts Emīls Dzalbs, kurš guva trīs vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli. Jelgavniekiem labākais ar 2+1 bija Mārtiņš Zvidra, bet Edgars Janovičs guva savus pirmos vārtus virslīgā.

 

Spēles protokols: http://www.floorball.lv/lv/2014/chempionats/vv/proto/13361-jlg-lek