RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Eiropas čempionāta atklāšanas mačā grieķi nespēj izraut uzvaru pār Poliju

Eiropas čempionāta atklāšanas mačā grieķi nespēj izraut uzvaru pār Poliju
Foto: AFP/Scanpix. Dimitris Salpingidis.
KRUSTTEVS.COM · 08.06.2012. 21:34

Ar Polijas un Grieķijas spēli sācies Eiropas čempionāts futbolā. Atklāšanas mačā Varšavā Grieķijas izlase nespēja realizēt 11 m soda sitienu, mačam noslēdzoties ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

 

Spēli komandas iesāka līdzīgi, bet pie pirmajām bīstamajām epizodēm tika poļi. Piektajā un sestajā minūtē bija iespējas tikt arī pie vārtu guvuma, bet glāba grieķu vārtsargs. Pēc tam spēle atkal ritēja līdzīgi, bez saturīgiem uzbrukumiem. Tomēr poļi centās uzbrukt pēc iespējas vairāk, kas nesa panākumus. Tā 17.minūtē notika ātrs uzbrukums ar centrējumu soda laukumā. Bumbu ar galvu sita Roberts Levandovskis, gūstot pirmos šī čempionāta vārtus - 1:0.

 

Arī nākamajās minūtēs laukumā centās dominēt poļi, neļaujot grieķiem uzbrukt. Ar lēnīgu spēli Grieķijas izlases futbolisti nespēja arī izveidot bīstamus pretuzbrukumus. Pēc 30 nospēlētām minūtēm situācija bija vienkārša - poļiem bija pārsvars, tie uzbruka vairāk un visā visumā dominēja spēlē. Mača 35.minūtē tika parādīta arī pirmā dzeltenā kartīte un notika pirmā maiņa Grieķijas izlasē, kad vienu, Avramu Papadopoulosu, nomainīja cits Papadopouloss - Kjriakos. Tam sekoja soda sitiens, bumbai nonākot pašā vārtu priekšā pie poļu futbolista, bet lieliskā iespēja netika izmantota. Neizbēgami tuvojās pirmā puslaika beigas un grieķi palika mazākumā, jo par grūdienu otro dzelteno kartīti izpelnījās Papastopolos. Pēcāk pie dzeltenās kartītes par protestēšanu tika Holebas. Ar to arī noslēdzās pirmais puslaiks - 1:0 Polijas labā.

 

Otro puslaiku aktīvi iesāka Polijas izlase, uzreiz metoties uzbrukumā. Tikmēr savu vārdu prata teikt arī mazākumā palikušie grieķi. Pēc poļu aizsarga kļūdas pie bumbas vairs nespēja tikt vārtsargs, pirmajam pie bumbas tiekot Salpingidim, kurš viegli to ieraidīja vārtos - 1:1. Tas gan nemīkstināja tiesneša sirdi, īsi pēc tam pie dzeltenās kartītes tiekot Karagunim. Pēc nospēlētām 60 minūtēm mača gaita bija izlīdzinājusies. Polijas izlases aktivitāte apsīka, kas viennozīmīgi nāca par mazākumā spēlējošajiem grieķiem. Milzīgs pavērsiens radās 69. minūtē, kad poļi iekrita aizsardzībā, kas lika pēdējās cerības sodu izdarīt vārtsargam Szczešnijam, kas nozīmēja 11 m soda sitienu. Vārtos dēļ sarkanās kartītes devās Titons, bet sitienu devās izpildīt Karagunis. Futbolists sita kreisajā stūrī, Titonam uzminot pusi un atvairot sitienu. Līdz ar to rezultāts nemainījās.

 

Īsi pēc tam bumba ielidoja Polijas izlases vārtos, bet pirms tam tika pārkāpti noteikumu pret poļu futbolistu, kas vārtu guvumu lika neskaitīt. Grieķi bija sajutuši spēles garšu un sāka spēlēt daudz aktīvāk. Līdz mača beigām bija palikušas 15 minūtes. Pēdējās minūtēs komandas sāka spēlēt piesardzīgi, nespējot izveidot bīstamus momentus. Jau kompensācijas laikā pie stūra sitiena tika poļi, bet arī tas nebeidzās ar vārtu guvumu. Līdz ar to pirmā spēle šajā čempionātā noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv