RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Spānija nospēlē neizšķirti pret Itāliju

Spānija nospēlē neizšķirti pret Itāliju
Foto: Reuters/Scanpix.
KRUSTTEVS.COM · 10.06.2012. 22:00

Eiropas čempionātā futbolā C grupas pirmajā mačā Gdaņskā (Polija), „Dzintara arēnā” aizraujošā cīņā Spānijas izlase cīnījās neizšķirti 1:1 ar sīksto Itālijas valstsvienību.

Interesanti, ka Spānijas starta vienpadsmitniekā nebija neviena nomināla uzbrucēja, taču šīs pozīcijas funkcijas apmierinoši pildīja pussargi.

 

Aktīvākie Spānijas izlases rindās pirmajā puslaikā bija Fabregass, Silva un Iniesta. Teicami Itālijas valstsvienības vārtos darbojās Bufons, taču kopumā vārtsargam otrā laukuma galā darba bija vairāk.

 

Kassano 32.minūtē nogāza Kasiliasu, taču kartīte par vārtsarga klupināšanu nesekoja. Jau mirkli vēlāk Kasano izdarīja sitienu un Kasiliass nevisai veiksmīgi atsita bumbu, taču vārti tika nosargāti.

 

36.minūtē Markīzio spēcīgi sita no gaisa, bet uzdevumu augstumos atkal bija Kasiliass, kurš vārtu rāmī lidojošo bumbu atvairīja.

 

Pirmā puslaika izskaņā Itālijai bija vēl viena lieliska iespēja izvirzīties vadībā. 45.minūtē Motta sita ar galvu no metriem septiņiem, taču Kasiliass bija savā vietā un līdz ar to komandas pārtraukumā devās ar neizšķirtu rezultātu 0:0.

 

Otro puslaiku apņēmīgāk iesāka spāņi. Fabregass aptuveni no soda laukuma līnijas izdarīja sitienu, bet bumbu atsita Bufons. Jau mirkli vēlāk Iniesta ielauzās soda laukumā un no tuvas distances sita tikai nedaudz garām vārtus stabam.

 

Spāņi kļūdījās un Balotelli devās izgājienā viens pret Kasiliasu, taču Ramoss neitralizēja itāliešu uzbrucēju, kurš saminstinājās un sitienu nepaspēja izdarīt. Drīz sekoja spēlētāju maiņa, Balotelli vietā laukumā nāca Di Natale.

 

Piecas minūtes vēlāk Pirlo atdeva teicamu piespēli, Di Natale aizmuka no aizsargiem un pārcēla bumbu pāri Kasiliasam – 1:0 par labu Itālijai. Di Natale tie bija 10.vārti izlases rindās kopš Itālija 2006.g. izcīnīja Pasaules kausu.

 

Ilgi nebija jāgaida 2008.g. Eiropas čempionu un 2010.g. Pasaules kausa ieguvēju atbilde. Trīs minūtes vēlāk Silva atdeva meistarīgu piespēli Fabregasam, kurš panāca izlīdzinājumu – 1:1.

 

Nedaudz vēlāk Fabregasa vietā laukumā spāņiem nāca Torres, kurš jau acumirklī tika izvirzīts uzbrukuma smailē, taču teicami izgājienā tālu no vārtiem spēlēja Bufons un patraucēja uzbrucējam.

 

77.minūtē Di Natale pēc centrējuma soda laukumā kritienā no gaisa tuvu vārtiem izdarīja sitienu, taču tas bija nesekmīgs.

 

Aktīvi mačā bija iesaistījies Torres, kurš vairākkārt lauzās uz Itālijas izlases vārtiem. Mača 85.minūtē spāņu uzbrucējs nomānīja aizsargu un centās pārcelt bumbu pāri vārtsargam, taču sanāca nedaudz par augstu un par stipru.

 

89.minūtē Itālijai uzvaras vārtus varēja gūt Markīzio, kas gan nebija lemts. Atlikušajā laikā spāņi vēl metās apdraudēt Bufona sargātos vārtus, taču mačs noslēdzās neizšķirti 1:1.