RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Horvātija sāk ar uzvaru pret Īriju

Horvātija sāk ar uzvaru pret Īriju
Foto: AFP/Scanpix.
KRUSTTEVS.COM · 11.06.2012. 00:19

Eiropas čempionātā futbolā svētdien Poznaņā (Polija) uzvaru guva Horvātija, kas ar 3:1 pārspēja Īriju, tādējādi kļūstot par C grupas līderi.

 

Jau mača trešajā minūtē Horvātijas izlasi vadībā izvirzīja Mandžukičs. Pēc centrējuma uzbrucējs, sitot ar galvu, no soda laukuma vidus panāca 1:0.

 

Lai arī horvāti uzbruka vairāk, īriem vārtu gūšanas momentu netrūka. 19.minūtē Īrija panāca izlīdzinājumu, kad St. Ledžers guva vārtus ar galvu no tuvas distances – 1:1.

 

Turpinājumā Horvātija kontrolēja bumbu vairāk un veidoja bīstamākus uzbrukumus. Pirmā puslaika beigās īru aizsargi neveiksmīgi centās atsist bumbu, kā rezultātā pilnīgi viens pret vārtsargu palika Jelavičs, kurš panāca 2:1 par labu horvātiem.

 

Otrā puslaika sākumā Mandžukičs guva savus otros vārtus mačā, dubultojot horvātu pārsvaru. Uzbrucējs atkal pēc centrējuma teicami spēlēja ar galvu - 3:1. Tie bija simtie ar galvu gūtie vārti Eiropas čempionāta vēsturē.

 

Mača scenārijs ieturēja uzsākto virzību – horvāti uzbruka vairāk, taču īri pacietīgi gaidīja savas iespējas.

 

Kompensācijas laikā Īrijas izlases rindās pēc stūra sitiena izspēles Endrjūs ar galvu sita nedaudz garām vārtiem.

 

Mačs noslēdzās ar Horvātijas uzvaru – 3:1. Līdz ar to Horvātija kļuvusi par C grupas līderi, jo dienas pirmajā mačā Spānija cīnījās neizšķirti 1:1 ar Itāliju.

 

Horvātijas izlases uzbrucējs Mario Mandžukičs ir otrais futbolists čempionātā, kurš guvis jau divus vārtus. Čempionāta pirmajā dienā A grupas mačā Krievija uzvarēja Čehiju ar 4:1 un uzvarētājiem divus vārtus guva Alans Dzagojevs.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv