RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Čehi svin uzvaru pār Grieķiju

Čehi svin uzvaru pār Grieķiju
Foto: Reuters/Scanpix. Petrs Čehs.
KRUSTTEVS.COM · 12.06.2012. 23:16

Uzvaru savā otrajā Eiropas čempionāta spēlē izcīnījusi Čehijas izlase, kas A grupas mačā ar rezultātu 2:1 pārspēja Grieķiju.

 

Pēc zaudējuma ar 1:4 Krievijas izlasei pirmajā čempionāta spēlē, Čehijas izlasei bija tikai viens uzdevums - jāuzvar Grieķija, jo savādāk čempionāta trešā spēle priekš šīs izlases varēja izvērsties par formalitāti, jo iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā vairs nebūtu. Tikmēr par uzvaru vai vismaz punktiem bija gatava cīnīties Grieķija, kura pirmajā turnīra spēlē nespēja izraut uzvaru pār Poliju - 1:1.

 

Maču starp abām izlasēm lieliski iesāka čehi. Jau trešajā minūtē viens pret vārtiem pēc Rosicka piespēles nonāca Jiračeks, atklājot spēles rezultātu - 1:0 Čehijas labā. Čehijas izlase turpināja dominēt laukumā, pēc trīs minūtēm prata panākt 2:0, kad bumbu kritienā vārtos ieraidīja Pilārs.

 

Grieķi bija apjukumā, ko čehi centās turpināt izmantot. Līdz 10.minūtei spēle jau bija izlīdzinājusies, komandām nerādot azartisku futbolu. Mača 20. minūtē spēle tika apturēta, jo savainojuma dēļ vārtsarga maiņu nācās izdarīt Grieķijas izlasei, vārtos Halikasa vietā dodoties Sifakim.

 

Pirmais bīstamais sitiens pēc ilgāka laika uz Grieķijas izlases vārtiem tika izdarīts 29.minūtē, bet bumbu atsita Sifakis. Pēc 40 nospēlētām minūtēm bumba pēc sitiena ar galvu ielidoja Čehijas izlases vārtos, bet tiesnesis fiksēja strīdīgu aizmuguri, rezultātam paliekot nemainīgam. Kompensācijas laiks tika noteikts vienas minūtes apjomā, pirmajam puslaikam tā arī noslēdzoties ar rezultātu 2:0 Čehijas labā.

 

Otro puslaiku sekmīgāk iesāka čehi, kontrolējot spēles gaitu un neļaujot grieķiem izveidot sekmīgus uzbrukumus. Milzīgu kļūdu 55.minūtē pieļāva Petrs Čehs, kurš sadūrās ar aizsargu, izlaida bumbu, kuru vārtos ieraidīja uz maiņu nākušais Gekas - 1:2.

 

Grieķiem bija parādījušies varianti spēlē. Sajūtot pārliecību, Grieķijas izlases futbolisti sāka aktīvāk uzbrukt. Ar katru minūti grieķu spiediens pieauga, kamēr čehi nespēja izveidot saturīgus uzbrukumus, bieži vien zaudējot bumbu laukuma centrā. Spēle lēnām tuvojās savai izskaņai, čehiem cenšoties noturēt sev labvēlīgo rezultātu. Grieķijas izlase līdz pat finālsvilpei cīnījās par neizšķirtu, bet nekā. Čehijas izlase tika pie pirmās uzvaras finālturnīrā ar 2:1.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv