RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Vācijai uzvara arī trešajā spēlē

Vācijai uzvara arī trešajā spēlē
Foto: REUTERS/Scanpix. Stefans Andersens.
KRUSTTEVS.COM · 18.06.2012. 00:01

Ar uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīra grupu turnīru noslēgusi Vācijas izlase, kas ar 2:1 pārspēja Dānijas izlasi, triumfējot B grupā un iekļūstot ceturtdaļfinālā, kas, pateicoties zaudējumam, neizdevās dāņiem.

 

Jau spēles otrajā minūtē pirmo bīstamo sitienu spēja izdarīt Tomass Millers, bet bumba lidoja pāri vārtiem. Līdz pat mača 20.minūtei izteikts pārsvars bija vāciešiem, kas arī pārvērtās vārtu guvumā. Spēles 19.minūtē bumbas vārtu priekšā nonāca pie Podoļska, kurš savā simtajā spēlē izlasē guva vārtus.

 

Neilgi pēc tam dāņiem izdevās novirzīt bumbu uz Vācijas laukuma pusi. Tā 24.minūtē pēc Bendtnera piespēles ar galvu bumbu vārtos ieraidīja Krons-Delī, veiksmīgi panākot izlīdzinājumu - 1:1.

 

Pēc vārtu zaudējuma Vācijas izlase atguva pārsvaru spēlē, bet pie īpaši bīstamiem momentiem netika. Tā pirmais puslaiks strauji savam noslēgumam. Pēc īsa kompensācijas laika vienas minūtes garumā tas arī noslēdzās - 1:1.

 

Otrais puslaiks iesākās ar samērā līdzīgu abu komandu spēkošanos, kas izpaudās pirmajās piecās otrā puslaika minūtēs. Pirmā lieliskā iespēja gūt vārtus bija Jakubam Poulsenam, kurš pēc ātra Dānijas izlases pretuzbrukuma bumbu raidīja gar pašu vārtu stabu.

 

Dāņi turpināja spēlēt veiksmīgi, neļaujot vāciešiem izpausties uzbrukumā. Tuvojoties 60.minūtei Vācijas izlase kā ielenkumā turēja dāņus viņu soda laukumā, bet paši tikt pie vārtu gūšanas iespējām netika. Vācijas izlase turpināja kontrolēt bumbu, cenšoties meklēt iespējas, lai izdarītu kādu sitienu. Dāņi to neļāva. Svarīgi, ka Vāciju neizšķirts pilnīgi apmierināja, bet Dāniju tikai daļēji.

 

Mača 65.minūtē vienīgo vārtu autoru Vācijas izlasē, Lukašu Podoļski, nomainīja jaunais Andrē Šurle. Divas minūtes vēlāk Šurle tika pie iespējas gūt vārtus, bet glāba Andersens. Mača 74. minūtē Vācijas izlasē notika vēl viena uzbrucēju rotācija, laukumā Gomeza vietā dodoties Miroslavam Klozem.

 

Nākamajā minūtē sekoja viens no retajiem dāņu pretuzbrukumiem. Iespēlēts vārtu priekšā tika Bendtneram, bet viņa sitienu tvēra Noiers. Dāņi uz brīdi sajuta, ka var uzbrukt, ko veiksmīgāk izmantoja vācieši. Ātrs pretuzbrukums, kurš gandrīz tika apstādināts, bet vārtu priekšā iznira un pie bumbas tika Lars Benders, viegli ieraidot bumbu vārtu tīklā - 2:1. Dāņi pēc vārtu zaudējuma sāka uzbrukt aktīvāk, bet pēdējās piecās minūtēs vācijas izlase atguva kontroli pār bumbu, vienkārši nospēlējot spēli līdz galam un svinot trešo uzvaru šajā turnīrā ar 2:1.

 

Līdz ar to Vācija ar deviņiem punktiem triumfēja B grupā, garantējot sev vietu ceturtdaļfinālā. Pie otrās vietas prata tikt portugāļi, kuriem seši punkti, bet ar trīs punktiem trešajā vietā ierindojās Dānija. Pārsteidzoši bez punktiem šo čempionātu pēdējā vietā grupā noslēdza pasaules vicečempione, Nīderlandes valstsvienība.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv