RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Ronaldu ieved Portugāli ceturtdaļfinālā

Ronaldu ieved Portugāli ceturtdaļfinālā
Foto: AP/Scanpix. Krištianu Ronaldu.
KRUSTTEVS.COM · 18.06.2012. 00:19

Svarīgu uzvaru, pateicoties Krištianu Ronaldu diviem gūtajiem vārtiem, B grupā izcīnījusi Portugāles izlase, kas ar 2:1 pārspēja Nīderlandi, iekļūstot Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

 

 

Spēlē bija jūtama īpaši liela intriga, jo, uzvarot ar divu vārtu pārsvaru, ar nieka vienu uzvaru ceturtdaļfinālā varēja iekļūt Nīderlandes izlase. Bija gan vēl jācer uz Dānijas zaudējumu Vācijai, kas, kā vēlāk izrādījās, arī notika.

 

Maču nīderlandieši sāka ļoti aktīvi, jau pirmajās minūtēs izveidojot bīstamas epizodes pie Portugāles vārtiem. Ilgi nebija jāgaida, lai centieni pārvērstos rezultātā. Tā 12.minūtē Van der Vārts ar tālu, spēcīgu un precīzu sitienu atklāja mača rezultātu - 1:0.

 

Pēc vārtu zaudējuma aktivizējās portugāļi, sākot meklēt variantus, lai panāktu izlīdzinājumu. To izdevās izdarīt 28.minūtē ar precīzu sitienu beidzot atzīmējās arī Krištianu Ronaldu, kuram iepriekšējā mačā pret Dāniju bija tik daudz nerealizētu iespēju. Puslaika turpinājumā iespējas bija abām komandām, bet rezultāts līdz pirmā puslaika beigām vairs nemainījās.

 

Pēc pārtraukuma Nīderlandes izlase atkal centās iegūt vadību, bet to paveikt neizdevās. Bīstamāk uzbruka portugāļi. Tā 60.minūtē tiem bija iespēja izvirzīties vadībā, bet tika fiksēta aizmugure.

 

Portugāles izlase turpināja dominēt laukumā, tiekot atalgota 74. minūtē, kad Ronaldu izvirzīja savu komandu vadībā. Atlikušajā spēles daļā Nīderlande nespēja realizēt savas iespējas, bet īsi pirms mača beigām pie „hat-trick” netika arī Ronaldu, spēlei noslēdzoties ar Portugāles uzvaru un tās vietu ceturtdaļfinālā.

 

B grupā pēc visām spēlēm situācija sekojoša: Vācija ar deviņiem punktiem triumfēja grupā, garantējot sev vietu ceturtdaļfinālā. Pie otrās vietas prata tikt portugāļi, kuriem seši punkti, bet ar trīs punktiem trešajā vietā ierindojās Dānija. Pārsteidzoši bez punktiem šo čempionātu pēdējā vietā grupā noslēdza pasaules vicečempione, Nīderlandes valstsvienība.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv