RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Itālija pārliecinoši uzvar Īriju un iekļūst ceturtdaļfinālā

Itālija pārliecinoši uzvar Īriju un iekļūst ceturtdaļfinālā
Foto: REUTERS/Scanpix. Džanluidži Bufons.
KRUSTTEVS.COM · 19.06.2012. 09:42

Otro vietu C grupā pratusi izcīnīt Itālijas valstsvienība, kas pēdējā grupas spēlē ar 2:0 pārliecinoši uzveica Īrijas izlasi, tādējādi atstājot aiz sevis horvātus.

 

 

Īrijas izlase jau pirms šī mača bija zaudējusi visas iespējas izkļūt no grupas, bet viegli atdot itāļiem tik vajadzīgos trīs punktus netaisījās. Spēles gaita gan pierādīja, ka itāļiem dāvanas nevajag un tie ir pietiekami prasmīgi, lai paņemtu uzvaru pašu spēkiem.

 

Itālijas izlasei bija pārsvars laukumā, bet pie reālām vārtu gūšanas iespējām uzreiz neizdevās tikt. Tikmēr īri spēlēja no aizsardzības, cenšoties izveidot pretuzbrukumus. Lieliska iespēja Itālijas izlasei gūt vārtus bija 34.minūtē, kad viens pret vārtiem nonāca Di Natale.

 

Pēc viņa sitiena bumbu no vārtu līnijas īriem tomēr izdevās aizvirzīt prom, rezultātam nemainoties. Neilgi pēc tam itāļi tika pie stūra sitiena, kas beidzās ar Kasāno vārtu guvumu - 1:0. Tieši ar šādu rezultātu arī noslēdzās pirmais puslaiks.

 

Otro puslaiku itāļi iesāka ar jaunu pārliecību, cenšoties dubultot savu pārsvaru. Bieži vien Īrijas izlases glābējs bija vārtsargs Givens, kamēr Īrijas izlases futbolisti retu reizi kaut ko izveidoja Itālijas izlases laukuma pusē. Varēja likties, ka spēle tā arī noslēgsies, bet mača izskaņā īri palika mazākumā, jo otro brīdinājumu nopelnīja Endrjūzs, bet 90. minūtē pēc stūra sitiena vēl vienus vārtus prata gūt itāļi, izceļoties Balotelli - 2:0.

 

Šī uzvara Itālijas izlasei garantēja otro vietu C grupā ar 5 punktiem un vietu ceturtdaļfinālā līdzās grupas uzvarētājai Spānijai, kas atbildīgā mačā izrāva uzvaru pār Horvātiju, kura samierinājās ar četriem punktiem un trešo vietu, kamēr Īrija tā arī palika bez punktiem.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv