RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Anglija uzvar Ukrainu un iekļūst ceturtdaļfinālā

Anglija uzvar Ukrainu un iekļūst ceturtdaļfinālā
Foto: AP/Scanpix. Veins Rūnijs.
Renārs Grāvītis · 19.06.2012. 23:36

Šovakar EČ futbolā aizritēja spēle starp Angliju un mājinieci Ukrainu. Šī bija abu komandu pēdējā spēle kvalifikācijas turnīrā, kuras likme ir ļoti augsta – lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, angļiem pietiek ar neizšķirtu, taču ukraiņiem der tikai uzvara.

 

Pirmais puslaiks

 

Spēli nedaudz aktīvāk iesāka ukraiņi, bet bīstamu momentu pie angļu vārtiem vēl nav bijuši. Septītajā minūtē ukraiņi izdarīja otro sitienu pa angļu vārtiem, bet Hartam nebija jāpiepūlas – bumba lidoja secen vārtiem. 12.minūtē bīstamu sitienu izdarīja ukraiņi, taču kārtējo sitienu bloķē angļi. Pēc minūtes tika izpildīts pirmais stūra sitiens pie ukraiņu vārtiem, kuru izpildīja Džerards, taču veiksmīgi spēlēja vārtsargs. Spēle lielākoties notiek viduszonā, ar nelielu mājinieku pārsvaru, kuri uzbrukumus cenšas iesākt ar tālajām piespēlēm.

 

18.minūtē bīstami sita Koropļanka, taču veiksmīgi spēlēja Džons Terijs, kurš bloķēja sitienu. Pēc četrām ar pusi minūtēm Jangs kļūdījās netālu no sava soda laukuma un ukraiņi izdarīja bīstamu sitienu no tuvas distances, taču bumba atkal lidoja garām vārtiem. Jau nākošajā uzbrukumā no 30 metriem Džerards izdarīja bīstamu centrējumu, taču soda laukumā pret Rūniju veiksmīgi nospēlēja ukraiņu aizsargi. Pirmajās 25 minūtēs ukraiņi izdarījuši septiņus sitienus, divi no tiem vārtu rāmi, bet angļi savu iespēju vēl nav izveidojuši paliekot uz nullēm.

 

Teicamu piespēli soda laukumā pēc centrējuma saņēma Veins Rūnijs, kurš, raidot bumbu ar galvu, sita garām vārtiem. Vēlāk sekoja laba izdevība Ukrainai – Jarmalenko izdarīja labu sitienu, taču Harts spēlēja teicami. 30.minūtē sekoja otrais stūra sitiens pie ukraiņu vārtiem un kārtējā izdevība Anglijas izlasei – garām sit Rūnijs.

 

Puslaika otrajā pusē dominēja atklāts futbols. Devičs ielaužās soda laukumā, izraisot bīstamu momentu, kurš beidzās ar neprecīzu piespēli. Kārtējā garā piespēle ukraiņiem, bet pozicionāli precīzi spēlēja angļu vārtsargs. Līdz šim ukraiņi cenšas spēlēt caur labo malu, tomēr angļiem tas problēmas nesagādāja.

 

Nedaudz vēlāk sekoja pārkāpums pret Artjomu Miļevski un ļoti emocionāli uz to reaģēja ukraiņu treneris Oļegs Blohins. Ritot 40.minūtei, rezultāts joprojām 0:0. Laukumā valdīja haotisks futbols abu komandu izpildījumā. Brīdī, kad Jarmolenko ielauzās soda laukumā bumba trāpīja pa rokām angļu spēlētājam, bet pārkāpums netika fiksēts.

 

Otrais puslaiks

 

Otro puslaiku komandas iesāka bez spēlētāju maiņām. Jau otrajā minūtē angļi tika pie stūra sitiena, kas bija neveiksmīgs. Uzbrukuma turpinājumā Stīvens Džerards izdarīja piespēli soda laukumā, neveiksmīgi vārtu priekšā nospēlēja ukraiņu aizsargs un pēc rikošeta Rūnijs savā 75.spēlē valstsvienības sastāvā guva vārtus – 1:0 Anglijas labā.

 

53.minūtē Džerards izdarīja teicamu piespēli un Veins Rūnijs izskrēja gandrīz vienatnē pret ukraiņu vārtsargu, taču vārtus gūt nespēja. Pēc divām ar pusi minūtēm atkal angļi bīstami uzbrūk – Jangs no laukuma kreisās puses izdara centrējumu, taču Rūnijs nespēj aizsniegties līdz bumbai.

 

Ukraiņu fani centās „dzīt” uz priekšu savus spēlētājus, bet angļi spēlēja prasmīgi. Savu pirmo teicamo izdevību ukraiņi izveidoja 60.minūtē, taču Kijevas „Dinamo” kapteinis Miļevskis no ļoti tuvas distances sita garām. Jau nākošajā uzbrukumā teicama izdevība ukraiņiem - bumba šķērsoja vārtu līniju, bet tiesnesis vārtu guvumu neieskaitīja. Uzreiz sekoja pretuzbrukums angļu izpildījumā un pirmo dzelteno kartīti nopelnīja Timoščuks, kuram nākošā spēle būs jāizlaiž, ja komanda spēs iekļūt ceturtdaļfinālā.

 

Tiecami spēlē Pjatovs, kurš atvairīja Ešlija Koula sitienu no gaisa – joprojām 1:0. 69.minūtē notika pirmā spēlētāju maiņa – Džeimsu Milneru nomaina Teo Valkots, kurš pēdējā laikā kā rezerves spēlētājs ir devis lielāku pienesumu komandai. Arī Ukraina veica maiņu – tomēr laukumā devās Ševčenko.

 

Pēc brīža Stīvens Džerards nevajadzīgi laukuma vidū nopelnīja dzelteno kartīti. Uzreiz ļoti bīstami sita Parapļanka un ar grūtībām vārtus nosargāja Džons Harts. Nākošajā pretuzbrukumā jau pret Džerardu Rakitskis nopelnīja dzelteno kartīti.

 

Izmisīgi beigās uzbruka ukraiņi, bet lieliski aizsardzībā spēlēja angļi. Jau kompensācijas laikā Jarmolenko izdarīja bīstamu sitienu un tas arī ir viss – Anglija izcīnīja uzvaru nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.