RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Portugāle kā pirmā iekļūst pusfinālā

Portugāle kā pirmā iekļūst pusfinālā
Foto: REUTERS/Scanpix. Krištianu Ronaldu.
KRUSTTEVS.COM · 22.06.2012. 01:48

Uzvaru pirmajā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē izcīnījusi Portugāles izlase, ar 1:0 pārspējot Čehijas valstsvienību.

 

Spēle iesākās īpaši piesardzīgi. Pirmajās desmit minūtēs nevienai no komandām īsti neizdevās izveidot uzbrukumus. 15.minūtē Čehijas izlasei bija iespēja izveidot ļoti bīstamu uzbrukumu, bet trūka noslēguma sitiena.

 

Čehi bija ieguvuši iniciatīvu, tiekot pie bīstamiem stūra sitieniem. Principā pirmais daudzmaz labais uzbrukums no Portugāles izlases puses nāca 24.minūtē, kad Koentrau sitienu tvēra Čehs. Īsi pēc tam Ronaldu bija iespēja gūt vārtus, bet atkal glāba Čehs, kaut gan tiesnesis fiksēja pārkāpumu Portugāles spēlētājam. Ronaldu centās ņemt spēli uz sevi un individuāli veidot uzbrukumus, bet nesekmīgi.

 

Bija redzams, ka līdz 30.minūtei spēle bija kļuvusi daudz aktīvāka. Nākamajās minūtēs bija redzams, ka Čehija spēlēja kā komanda, bet Portugāles izlase centās spēlēt uz Krištianu Ronaldu, kas reti kad beidzās ar ko bīstamu pie Čehijas vārtiem.

 

Mača 39.minūtē trieciens piemeklēja Portugāles izlasi. Traumu guva Poštiga, 40.minūtē viņu nomainot Hugo Almeidam. Mača 44.minūtē portugāļi varēja tikt pie izdevības apdraudēt Čehijas izlases vārtus no tuvas distances, bet čehiem izdevās portugāļus neitralizēt. Jau kompensācijas sākumā lieliska iespēja gūt vārtus bija Krištianu Ronaldu. Viņš no tuvas distances bumbu raidīja garām Petram Čeham, bet bumba trāpīja pa vārtu stabu. Līdz ar to noslēdzās pirmais puslaiks - 0:0.

 

Otro puslaiku ar nopietnu spiedienu iesāka Portugāles izlase, tomēr vārtus gūt nespēja. Spēle turpināja ritēt ap Ronaldu, kurš savu komandu nepievīla – 79.minūtē portugālis prata atklāt spēles rezultātu, bet, kā izrādījās vēlāk, arī izšķīra mača likteni. Čehijas izlase centās atspēlēties, bet nesekmīgi. Portugāle svinēja uzvaru ar rezultātu 1:0, iekļūstot pusfinālā, kurā nāksies cīnīties ar Spānijas un Francijas dueļa uzvarētāju.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv