RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Vācijas izlase spēlēs pusfinālā

Vācijas izlase spēlēs pusfinālā
Foto: AFP/Scanpix. Miroslavs Kloze.
KRUSTTEVS.COM · 23.06.2012. 00:12

Par otro Eiropas čempionāta pusfinālisti kļuvusi Vācijas izlase, kas par spīti pretinieka labajai aizsardzībai ar 4:2 pārspēja Grieķijas valstsvienību.

 

Ar muļķīgu kļūdu spēli iesāka Grieķijas izlases vārtsargs Sifakis, kurš vāji atsita sev priekšā bumbu pēc vācu futbolista sitiena. Pirmais pie bumbas bija Švainštaigers, ieraidot to vārtos, bet prieki bija īsi, jo futbolistam tika fiksēta aizmugure.

 

Pirmajās desmit minūtēs pilnībā dominēja vācieši, Grieķijas izlases futbolistiem izveidojot tikai retu uzbrukumu. Pienākot 20.minūtei, grieķi bija iespiesti soda laukumā, bet viņu prasmīgā spēle aizsardzībā neļāva Vācijas izlases futbolistiem tikt pie sitiena. Trīs minūtes vēlāk lieliska iespēja gūt vārtus bija Ezilam, bet viņa sitiens bija pavirši vājš, neradot problēmas Sifakim. Īsi pēc tam vēl labāka iespēja bija Klozem, bet viņš kritienā nespēja aizsniegties līdz bumbai. Ja tas būtu noticis, rezultāts būtu atklāts.

 

Vācijas izlase turpināja uzbrukt uz vārtiem. Tā 39.minūtē lielisku sitienu izdarīja Filips Lāms, ieraidot to vārtos - 1:0. Līdz pirmā puslaika izskaņai īsti neko bīstamu vairs neizdevās izveidot ne vienai, ne otrai komandai. Pēc 45 minūtēm Vācija vadībā ar 1:0.

 

Otro puslaiku Grieķijas izlase sāka ar divām maiņām. Rezultātu devās izlīdzināt Teofanis Gekas un Giorgos Fotajis. Vien 53.minūtē grieķiem varēja izveidoties labs uzbrukums, bet kārtējo reizi nācās palikt bešā, kamēr vācieši aktīvi uzbruka visu laiku. Īsi pēc tam Grieķijas izlase izdarīja ātru pretuzbrukumu, piespēli gar vārtiem izdarīja Salpingidis, kritienā bumbu vārtos ieraidot Samarasam - 1:1.

 

Ilgi gan grieķiem nebija pamats priecāties, jo 62.minūtē lielisku sitienu soda laukumā izdarīja Hedira, vēlreiz izvirzot vadībā Vāciju - 2:1. Mača liktenis izšķīrās 68.minūtē, kad pēc centrējuma lieliski nospēlēja Miroslavs Kloze, raidot bumbu ar galvu vārtu tīklā - 3:1.

 

Grieķijas izlase bija sagrauta. Miroslavs Kloze varēja gūt vārtus 74. minūtē, bet pēc atvairītā sitiena pirmais pie bumbas tika Roiss, ieraidot bumbu tukšos vārtos - 4:1. Grieķi vēl centās ko labot šajā mačā, bet tas neglāba no pārliecinošā zaudējuma. Pamatlaika izskaņā pie 11 metru soda sitiena tika Salpingidis, savu iespējot realizēt - 2:4. Līdz ar to Vācijas izlase iekļuva ceturtdaļfinālā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv