RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Itālija pārspēj Angliju pēcspēles soda sitienos

Itālija pārspēj Angliju pēcspēles soda sitienos
Foto: AFP/Scanpix. Džanluidži Bufons.
KRUSTTEVS.COM · 24.06.2012. 23:59

Eiropas čempionātā futbolā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā svētdienas vakarā ceturtdaļfinālā Itālija nespēja savu pārsvaru realizēt mača pamatlaikā un arī papildlaikā, taču izcīnīja uzvaru pret Angliju pēcspēles soda sitienos ar 4:2.

 

3.minūtē De Rossi izdarīja sitienu, pēc kura bumba lidojumā viltīgi mainīja virzienu un trāpīja pa vārtu stabu.

 

Mirkli vēlāk no tuvas distances Džonsons burzmā cēla bumbu pāri aizsargiem, taču sitienu avairīja Bufons.

 

14.minūtē Džonsons izdarīja piespēli soda laukumā, kur Rūnijs sita nedaudz pāri vārtiem.

 

Lieliska izdevība 25.minūtē bija Baloteli, kurš varēja doties izgājienā pret vārtsargu, taču neliela minstināšanās un Terijs bloķēja viņa sitienu.

 

38.minūtē Kasano izdarīja precīzu sitienu vārtu rāmī, taču līdz bumbai aizsniedzās un to atvairīja Anglijas izlases vārtsargs Hārts.

 

Puslaika izskaņā Itālija veica nelielu ofensīvu, iespiežot Angliju aizsardzības zonā. Vairākkārt uzbrukuma smailē tika izvirzīts Baloteli. Labākā izdevība viņam bija 41.minūtē, kad Leskots ar galvu piespēlēja vārtu tuvumā Baloteli, Sitiens viņam, traucējot aizsargiem, neizdevās un bumba lidoja pāri vārtiem.

 

Otrā puslaika sākumā De Rossi saņēma bumbu tuvu pie vārtiem, taču sitiens pagalam neizdevās.

 

Vienā piegājienā itāļi 52.minūtē izdarīja trīs sitienus no tuvas distances, pirmos divus atvairīja Hārts, bet trešajā pēc Montolivo raidījuma bumba lidoja pāri vārtiem.

 

Turpinājumā vārtu gūšanas momentu kļuva mazāk. Vairāk darba bija Anglijas izlases vārtsargam Hārtam nekā itāļu mūrim Bufonam.

 

Nočerīno 89.minūtē saņēma piespēli soda laukumā, taču viņa sitienu paspēja nobloķēt Džonsons.

 

Kompensācijas laikā Rūnijs pašā vārtu priekšā kritienā uz muguras izdarīja sitienu, taču par augstu un bumba lidoja pāri vārtiem.

 

Papildlaika pirmajā pusē pēc Diamanti sitiena, kas vairāk bija domāts kā piespēle soda laukumā, Hārts nebija tam gatavs un līdz bumbai neaizsniedzās. Bumba atsitās pret vārtu stabu.

 

Diamanti laukumā nāca 78.minūtē, nomainot Kasano. Arī papildlaika otrajā pusē Diamanti bija izdevība gūt vārtus, kad pēc centrējuma soda laukumā viņš sita garā vārtiem.

 

Vēlāk Diamanti izdarīja piespēli, pēc kuras Nočerīno ar galvu guva vārtus, taču tie netika skaitīti aizmugures dēļ.

 

Pēcspēles 11 metru soda sitienu sēriju sāka Baloteli, kurš sita kreisajā apakšējā stūrī. Hārts bumbas lidojuma virzienu uzminēja, bet nespēja tvert. Tāpat sita arī Džerārds un arī Bufons uzminēja, bet neizdevās atvairīt.

 

Otrajā piegājienā Montolivo sita garām vārtiem apakšā pa kreisi, bet Rūnijs nomānīja Bufonu un panāca 2:1.

 

Pirlo apmānīja Hārtu un aukstasinīgi ieraidīja bumbu vārtos, bet Jangs sita pāri vārtiem.

 

Nočerīo sita precīzi, bet Koula raidījumu tvēra Bufons. Punktu mačam pielika Diamanti, kurš pārspēja Hārtu un Itālija varēja līksmot.

 

Ceturtdien, 28.jūnijā pusfinālā Itālija spēkosies ar Vāciju, bet dienu iepriekš otru finālisti noskaidros mačā Spānija – Portugāle.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv