RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Spānija otro EČ pēc kārtas spēlēs finālā

Spānija otro EČ pēc kārtas spēlēs finālā
Foto: mybetinfo.net. Ikers Kasiljass.
KRUSTTEVS.COM · 28.06.2012. 00:58

Eiropas čempionātā futbolā pusfināla mačā Doņeckas Donbass arēnā Ukrainā pēcspēles 11 metru soda sitienos trešdienas vēlā vakarā Spānija pārspēja Portugāli un svētdien centīsies aizstāvēt čempiona titulu.

 

9.minūtē Iniesta ielauzās portugāļu soda laukumā, bumba tika nogādāta pie Arbeloa, kurš ar sita spēcīgi, taču nedaudz pāri vārtiem.

 

Vēlāk savu atbildi sniedza portugāļi, kad Ronaldu bīstami centrēja soda laukumā, kur gatavs saņemt piespēli bija Nani, taču izgājienā teicami spēlēja Kasiljass.

 

29.minūtē Iniesta no soda laukuma priekšas spēcīgi sita, taču pāri vārtiem.

 

Ar to nebija mierā Ronaldu un viņš spāņiem atkal sniedza atbildi, traucēt viņu centās Ramos, taču portugāļu uzbrucējs izdarīja sitienu ar kreiso kāju no vārtsarga laukuma priekšējās līnijas, sitot garām vārtu kreisajam stūrim.

 

Kā jau allaž Spānija vairāk par pretinieku kontrolēja bumbu (56 pret 44%), taču vārtu gūšanas momentu Portugālei bija vairāk pirmajā puslaikā – 4:3.

 

Otrā puslaika ieskaņā pamanāms Portugāles izlases uzbrukumā bija Almeida, kurš izdarīja spēcīgus sitienus ap soda laukumu.

 

59.minūtē bez noteikumu pārkāpuma Ramos soda laukumā veiksmīgi neitralizēja Ronaldu.

 

68.minūtē Čavi izdarīja spēcīgu sitienu, taču tieši vārtiem pa vidu, kur dežūrēja Portugāles izlases vārtsargs Patrisio. Jau nākamajā uzbrukumā pāri vārtiem sita Almeida.

 

73.minūtē Ronaldu izdarīja brīvsitienu no 25 metriem – pāri vārtiem.

 

Ronaldu nedaudz vēlāk izdarīja brīvsitienu, bet mūrī ar roku nospēlēja Arbeloa, līdz ar to portugāļu uzbrucējs devās izpildīt vēl vienu identisku brīvsitienu atkal no 25 metriem – atkal pāri vārtiem.

 

90.minūtē Portugāle aizskrēja pretuzbrukumā četratā pret diviem, no kreisās malas ar kreiso kāju pāri vārtiem sita Ronaldu.

 

Pamatlaikā Spānijas izlase izdarīja sešus sitienus (viens tikai vārtu rāmī), kamēr Ronaldu viens pats sita tikpat (Portugāle kopā 10,no tiem divi vārtu rāmī).

 

Portugāles izlasei šis ir tikai otrais bez vārtu neizšķirts Eiropas čempionātos (iepriekšējais 1984.g.). Spānija pēdējo reizi Eiropas čempionātā 0:0 pēc 90 minūtēm nospēlēja 2008.g., kad ceturtdaļfinālā pēcspēles soda sitienos uzvarēja Itāliju.

 

Pirmajā papildlaikā spāņi uzbruka vairāk. Visa mača garumā vislabākā izdevība atklāt rezultātu bija Iniestam, kura sitienu no tuvas distances atvairīja Patrisio. Vēl pirmajā papildlaikā labs brīvsitiens padevās Ramosam, kurš sita nedaudz pāri vārtiem.

 

Otrajā papildlaikā Navas apspēlēja aizsargus soda laukumā un sita no tuvas distances. Bumbu atsita Patrisio, pie tās pieskārās Pepe, taču to nevarēja nosaukt par piespēli savam vārtsargam. Patrisio bumbu paņēma rokās.

 

Pedro izskrēja viens pret vārtiem, taču viņu panāca portugāļu aizsargi un neitralizēja.

 

Ja pamatlaikā sitieni pa vārtiem 10 pret 6 bija Portugāles labā, tad pēc pamatlaika jau 11:10 par labu Spānijai.

 

Eiropas čempionātos un Pasaules kausos Portugālei līdz šim divas reizes mača liktenis tika izšķirts pēcspēles soda sitienos un abās reizes izcīnītas uzvaras. Spānijai bilance neizšķirta – 3:3.

 

Soda sitienu sēriju sāka spāņi un Alonso sitienu atvairīja Patrisio. Nākamais sita Muninju un viņa sitienu atsita Kasiljass.

 

Iniesta sitiena virzienu neuzminēja Patrisio un 1:0 par labu spāņiem. Kasiljass uzminēja bumbas lidojumu un tai pieskārās, taču Pepe sita spēcīgi un precīzi.

 

Pikē bija precīzs kreisajā apakšējā stūrī Patrisio un līdz bumbai neaizsniedzās. Portugāļiem Nani skaisti nomānīja Kasiljasu – 2:2.

 

Ramos, kurš neveiksmīgi sita Čempionu līgas pusfinālā, aukstasinīgi sita pa vidu un Patrisio izleca uz sāniem. Alvešs trāpīja pa vārtu pārlikni – 3:2 spāņiem.

 

Punktu mačam pielika Fabregass, bet pie sitiena netika Ronaldu.

 

Svētdien, 1.jūlijā, Ukrainas galvaspilsētā Kijevā Olimpiskajā stadionā Spānija spēlēs Eiropas čempionāta finālā un centīsies aizstāvēt titulu.

 

Spānija nav zaudējusi vārtus nevienā no izslēgšanas mačiem pēdējos trīs lielajos finālturnīros – 2008.g. Eiropas čempionātā, 2010.g. Pasaules kausā un arī šajā 2012.g. Eiropas čempionātā.

 

Ceturtdien, 28.jūnijā, tiks noskaidrota otra Eiropas čempionāta fināliste, kad Varšavā (Polija) savā starpā

tiksies Vācija un Itālija.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv