RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Baloteli ieved Itāliju finālā

Baloteli ieved Itāliju finālā
Foto: smokingsection.uproxx.com. Mario Baloteli.
KRUSTTEVS.COM · 29.06.2012. 01:58

Eiropas čempionātā futbolā Itālija ar 2:1 pusfinālā pārspējusi Vāciju, kas nebija zaudējusi pēdējās 15 spēles pēc kārtas. Uzvarētāju labā abus vārtus guva Mario Baloteli.

5.minūtē pēc stūra sitiena izspēles soda laukumā piespēli saņēma Hummels, kurš sita garām Bufonam, taču pie pašas vārtu līnijas bumbu apturēja Pirlo.

 

Vācija bija ieguvusi iniciatīvu un uzbruka Bufona sargātajiem vārtiem arvien mērķtiecīgāk.

 

Pamazām ieskrējās arī itāļi un atbildēja ar saviem sitieniem, kas 20.minūtē vainagojās panākumiem un Noiers tika pārspēts.

 

Kasano kreisajā pusē pie soda laukuma līnijas apspēlēja vācu aizsargus un izdarīja piespēli soda laukumā, kur vārtu priekšā Baloteli nenosedza Badštūbers un itāļu uzbrucējs precīzi sita ar galvu un panāca 1:0 savas izlases labā.

 

33.minūtē izrāvienu pa labo flangu veica Boatengs, kurš izdarīja piespēli Podoļskim soda laukumā, taču veiksmīgi bumbu autā izsita aizsargi. Vācieši īsā laikā vēl divas reizes radīja draudus Itālijas izlasei, taču teicams vārtos bija Bufons.

 

Montelivo izdarīja tālu piespēli un viens izgājienā pret Noieru devās Baloteli, kurš spēcīgi sita vārtu augšējā stūrī un 36.minūtē panāca 2:0 itāliešu labā. Vārtu guvējs saņēma dzelteno kartīti, par krekla novilkšanu.

 

Otrā puslaika sākumā Joakims Lēvs veica uzreiz divas spēlētāju maiņas. Kloze nāca Gomeza vietā, bet Rois nomainīja Podoļski.

 

Veiksmīgi saspēlējoties pie itāļu soda laukuma, līdz labam sitienam nonāca Lāms, kurš sita par augstu.

60.minūtē Baloteli spēcīgi sita no labas pozīcijas, taču garām vārtu kreisajām apakšējam stūrim.

 

Labi mačā bija iesaistījies Rois, kurš izpildīja brīvsitienu. Bumba lidoja pāri sieniņai un iekšā vārtos tieši zem pārlikņa, taču itāļus glāba Bufons.

 

67.minūtē Markīzio no tuvas distances sita nedaudz neprecīzi, gar pašu vārtu stabu.

 

Di Natale nomainīja Baltoteli, kurš nedaudz piekliboja. Tikmēr vāciešiem Boatengu, lai pastiprinātu uzbrukuma līniju, nomainīja Millers.

 

75.minūtē Markīzio noguldīja aizsargu un sita garām vārtiem no labas pozīcijas.

 

Neskatoties uz rezultātu, itāļi neatlaidīgi turpināja uzbrukt un tiekties pēc trešajiem vārtiem.

82.minūtē Di Natale devās izgājienā un sita tīklā vārtiem no otras puses.

 

Vācija izmisīgi centās atspēlēties, fantastiski vārtos darbojās Bufons.

 

Fortūna vāciešus piemeklēja vien mača kompensācijas laikā, kad par spēli ar roku tika piešķirts 11 m soda sitiens. Ezils to realizēja un panāca 1:2.

 

Noiers devās palīgā uzbrukumā taču laika nepietika un Itālija varēja sākt svinības.

 

Itālija joprojām nav zaudējusi Vācijai lielajos turnīros (Eiropas čempionātos un Pasaules kausos) - piecas uzvaras un trīs neizšķirti.

 

Ar šo zaudējumu pārtrūkusi Vācijas izlases jaunais pasaules rekords – 15 uzvarētas spēles pēc kārtas. Pēdējais zaudējums piedzīvots 2010.g Pasaules kausa pusfinālā pret Spāniju ar 0:1.

 

Lielais fināls par Eiropas čempiona titulu notiks svētdien, 1.jūlijā, kad Itālija centīsies no troņa gāzt Spāniju.

 

Ceturto reizi Eiropas čempionāta vēsturē finālā tiksies komandas, kas spēlēja vienā apakšgrupā. Spānija un Itālija turnīra pirmajā spēlē cīnījās neizšķirti 1:1.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv