RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Torres iegūst „zelta buci”

Torres iegūst „zelta buci”
Foto: telegraph.co.uk. Fernando Torres.
KRUSTTEVS.COM · 02.07.2012. 11:10

Eiropas čempionāts futbolā noslēdzies ar Spānijas izlases triumfu, kas finālā ar 4:0 sagrāva Itāliju. Labākā vārtu guvēja trofeju jeb tā sauktu „zelta buci” ieguva spāņu uzbrucējs Frenando Torres.

 

28 gadus vecais futbolists ir pirmais, kurš guvis vārtus divos dažādos Eiropas čempionāta finālos. 2008.g. finālā viņš Spānijai guva uzvaras vārtus mačā pret Vāciju – 1:0, bet šogad finālmačā pret Itāliju panāca 3:0 un vēlāk atdeva rezultatīvu piespēli Huanam Matam, ar kuru abi pavasarī kļuva arī par Čempionu līgas uzvarētājiem Londonas „Chelsea” sastāvā.

 

Eiropas čempionātā Torres kopā guva trīs vārtus (divus mačā pret Īriju 4:0). Bez viņa ar trim gūtiem vārtiem izcēlās vēl pieci futbolisti – Mario Gomess (Vācija), Alans Dzagojevs (Krievija), Mario Mandzukičs (Horvātija), Mario Baloteli (Itālija) un Krištianu Ronaldu (Portugāle).

 

Torres atšķirībā no pārējiem pieciem futbolistiem, laukumā pavadīja vismazāk minūtes – 189. Viņš piedalījās piecās no sešām Spānijas izlases spēlēm finālturnīrā (nespēlēja pusfinālā pret Portugāli), bet pamatsastāvā izgāja vien divās.

 

2008.g. Eiropas čempionātā ar četriem gūtiem vārtiem „zelta buci” izpelnījās spāņu uzbrucējs Davids Vilja, kurš šajā turnīrā izlasei nevarēja palīdzēt savainojuma dēļ.

 

Joprojām nepārspēts ir UEFA prezidents Mišels Platinī, kurš 1984.g aizveda Francijas izlasi līdz uzvarai Eiropas čempionātā, turnīrā gūstot deviņus vārtus.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv