RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

„Liepājas metalurgam” uzvara Sanmarīno

„Liepājas metalurgam” uzvara Sanmarīno
Foto: No lff.lv.
KRUSTTEVS.COM · 06.07.2012. 07:45

Ar uzvaru pār Sanmarīno klubu „La Fiorita” UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 1.kārtu sākusi „Liepājas metalurgs” vienība, izbraukumā esot pārāka ar rezultātu 2:0.

 

Jau ar pirmajām minūtēm uz Sanmarīno kluba vārtiem devās „Liepājas metalurgs” futbolisti, kuri pelnīti uzskatāmi par mača favorītiem. Tā jau piektajā minūtē pie izdevības gūt vārtus tika Krjauklis, bet bumbu atvairīja Montanarī.

 

„La Fiorita” vārtsargam bija ļoti daudz darba šajā spēlē, kamēr liepājnieki centās gūt vārtus, kas kā neizdevās, tā neizdevās. Mača 21.minūtē izdevība bija Afanasjevam, tad 24.minūtē Montanarī nespēja pārspēt Kļava, minūti vēlāk izdevība Kamešam.

 

Kopumā pirmajās 30 minūtēs milzīgs pārsvars viesiem, kas gan nepārvērtās vārtu guvumā. Jau 34.minūtē viesi izdarīja pirmo spēlētāju maiņu, Dzintara Zirņa vietā laukumā dodoties lietuvietim Leliugam, kurš tikai nesen pievienojās Liepājas komandai. Tieši viņš bija atslēgas spēlētājs pirmajā puslaikā, jo 40.minūtē pēc Savaļnieka piespēles atklāja mača rezultātu - 1:0. Atlikušajā laikā komandas ar neko īpašu vairs neizcēlās, pirmajam puslaikam tā arī noslēdzoties.

 

Otrajā puslaikā „Liepājas metalurgs” turpināja dominēt laukumā, tomēr ar vārtu gūšanu nesekmējās. Ar precīziem sitieniem viesiem iespējas neļāva realizēt mājinieku vārtsargs, bet 58.minūtē spēlē pirmo reizi bija jāiesaistās arī Šteinboram.

 

Kopumā sitienu attiecība uz 65.minūti bija 20:3, bet vārtu rāmī liepājnieki bija trāpījuši 10 reizes, kamēr „La Fiorita” tikai reizi trāpījuši vārtu rāmī.

 

Tiesa, 67.minūtē Perrota divreiz centās ieņemt viesu komandas cietoksni, bet Šteinbors bija savā vietā. Uz brīdi mājinieki bija pārņēmuši iniciatīvu, kamēr „Liepājas metalurgs” futbolisti īsti nespēja apdraudēt pretinieka vārtus.

 

Tā spēle lēnām tuvojās savai izskaņai un nekas neliecināja, ka rezultāts varētu mainīties. Tomēr, 90.minūtē Genādijs Soloņicins spēja sev izkārtot labu izdevību un guva vārtus. Līdz ar to „Liepājas metalurgs” tika pie drošas uzvaras ar rezultātu 2:0.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv