RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Latvijas vīriešu futbola izlasei antirekords FIFA rangā

Latvijas vīriešu futbola izlasei antirekords FIFA rangā
Foto: Bikyamasr.com.
KRUSTTEVS.COM · 03.10.2012. 14:25

Latvijas vīriešu futbola izlase trešdien, 3.oktobrī publicētajā FIFA pasaules rangā sasniegusi savu visu laiku sliktāko pozīciju – 118.vietu.

 

Latvijas izlases augstākā pozīcija FIFA pasaules rangā ir bijusi 2009.g. novembra un decembra mēnešos, kad tā ierindojās 45. vietā. Vēl šī gada augustā Latvijas izlase bija 70.vietā.

 

Līdz šim zemākā pozīcija Latvijas izlasei bija 111.vieta, kas tika fiksēta 2007.g. jūlijā. Tagad tā noslīdējusi jau līdz 118.vietai.

 

Septembrī Latvijas izlase piedzīvoja divus zaudējumus 2014.g. Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, piekāpjoties Grieķijai, Bosnijai un Hercegovinai. Līdz ar to aizvadītā mēneša laikā Latvijas valstsvienība FIFA Pasaules kausa rangā zaudējusi vēl 24 vietas.

 

Latvija tagad ir zemākajā pozīcijā starp Baltijas valstīm. Lietuva oktobrī pakāpusies par sešām pozīcijām uz 110. vietu, bet Igaunija zaudējusi 14 pozīcijas un ieņem 69. vietu.

 

Līderpozīcijā 14. mēnesi pēc kārtas atrodas 2008.g. un 2012.g. Eiropas čempione, kā arī 2010.g. Pasaules ieguvēja – Spānija. Otro vietu saglabājusi Vācija, bet uz trešo vietu pakāpusies Portugāle.

 

Ceturtajā vietā ierindojas Argentīna, kas pakāpusies par trim pozīcijām, bet no trešās vietas un piekto noslīdējusi Anglija. Divu pozīciju kāpums un sestā vieta Nīderlandei, bet pa divām pozīcijām zaudējušas Urugvaja un Itālija, kuras attiecīgi ieņem septīto un astoto vietu.

 

Liels lēciens izdevies Kolumbijai, kas pavirzījusies par 13 pozīcijām un šobrīd ieņem devīto vietu, bet labāko desmitnieku noslēdz Grieķija.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv