RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

„Juventus” sakauj „Chelsea”, čempioniem jācer uz veiksmi pēdējā kārtā

„Juventus” sakauj „Chelsea”, čempioniem jācer uz veiksmi pēdējā kārtā
Foto: bleacherreport.com
KRUSTTEVS.COM · 21.11.2012. 09:50

UEFA Čempionu līgā E grupas mačā otrdien Turīnas "Juventus" savā laukumā ar 3:0 sagrāva pagājušās sezonas uzvarētāju spēcīgākajā klubu turnīrā - Londonas "Chelsea". Līdz ar to ir apdraudēta čempiones iekļūšana nākamajā kārtā.

 

Jau no pirmajām minūtēm "Chelsea" rindās aktīvs bija brazīliešu pussargs Oskars, kurš pirms mēneša iepriekšējā mačā pret "Juventus" guva 2 vārtus, kad cīņa Londonā "Stamford Bridge" stadionā noslēdzās neizšķirti - 2:2.

 

Laba izdevība gūt vārtus bija arī Huanam Matam, taču viņu laicīgi apturēja "Juventus" pieredzējušais vārtsargs Bufons.

 

Teicami vārtos darbojās arī "Chelsea" pieredzējušais vārtu vīrs Petrs Čehs, tomēr pirmajā puslaikā vienu reizi nācās kapitulēt. Spēles 38. minūtē Pirlo izdarīja sitienu, bet bumbas lidojumu izmainīja Kvagliarella, kurš izvirzīja "Juventus" vadībā 1:0.

 

"Juventus" pavisam nedaudz pietrūka līdz otrajiem vārtiem, jo bumba jau bija uz vārtu līnijas, taču to nešķērsoja, jo pēdējā brīdī "Chelsea" aizsargs Ešlijs Kols savu komandu glāba. Līdz ar to 1:0 mājinieku labā pēc 45 minūtēm.

 

Otro puslaiku krietni aktīvāk iesāka "Juventus" futbolisti, kas drīz vien noveda arī pie otro vārtu guvuma. Mača 61. minūtē Asamoā no soda laukuma kreisās malas atspēlēja atpakaļ tālāk no vārtiem uz vidu, kur lieliskā pozīcijā atradās Vidals. Pussargs no Čīles bija precīzs, panākot 2:0 mājinieku labā. Bumba rikošetā no "Chelsea" pussarga Ramireša izmainīja lidojumu, kam nebija gatavs Petrs Čehs.

 

Jāatzīmē, ka Kvagliarella un Vidals guva vārtus "Juventus" labā pret "Chelsea" arī iepriekšējā savstarpējā mačā.

 

74. minūtē "Juventus" teju guva trešos vārtus, kad no lieliskas pozīcijas vārtu priekšā pāri vārtiem sita Vučiničs.

 

Tomēr 3:0 tika panākts mača kompensācijas laikā, kad Džiovinko pa labo malu aizmuka no aizsarga un pēc Vidala piespēles sita bumbu garām Čeham, kurš bija devies izgājienā tālu ārā no vārtiem.

 

Tikmēr citā E grupas mačā Doņeckas "Shakhtar" ar 5:2 izbraukumā sakāva FC "Nordsjaelland" (Dānija). Trīs vārtus šajā spēlē guva brazīliešu uzbrucējs Adriano.

 

Pirms pēdējās kārtas E grupas līdere ar 10 punktiem (+5) ir "Shakhtar", otro pozīciju ar 9 punktiem (+7) ieņem "Juventus", trešā ir "Chelsea" ar 6 punktiem (+1), bet ceturtā "Nordsjaelland" ar vienu punktu (-13).

 

Pēc divām nedēļām pēdējā kārtā, kad  "Shakhtar" uzņems "Juventus", bet "Chelsea" mājās tiksies ar "Nordsjaelland", noskaidrosies divas spēcīgākās E grupas komandas, kas iekļūs astotdaļfinālā. Jāpiebilst, ka "Shakhtar" ceļazīmi uz 1/8 finālu ir jau nodrošinājusi.

 

Avots: Parsportu.lv