RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Nigērija grauj Mali, Burkina Faso pārsteidz Ganu

Nigērija grauj Mali, Burkina Faso pārsteidz Ganu
Foto: Puma.com.
KRUSTTEVS.COM · 07.02.2013. 08:50

Šovakar Āfrikas Nāciju kausā futbolā tika aizvadītas pusfinālspēles. Nigērija pārliecinoši kontrolējot spēli ar 4:1 sagrāva Mali, tikmēr Burkina Faso pelnīti pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 2:1 pārspēja Ganu.

 

Nigērija jau no pirmajām spēles minūtēm pārliecinoši kontrolēja bumbu un notikumus laukumā. Ehjile palika neviena nepiesegts pie Mali komandas tālā vārtu stūra un pēc Mozesa piespēles 25. minūtē guva pirmos vārtus. Nigērija neapstājās un jau tikai pēc 5 minūtēm rezultāts kļuva 2:0 Nigērijas labā. Lieliski nospēlēja Emenike, atdodot labu piespēli Idejem, kurš bija precīzs. Jau 3:0 kļuva, kad 44. minūtē precīzs bija pats Emenike. Praktiski jau pēc pirmā puslaika bija skaidrs, ja nenotiek brīnumi Nigērija spēlēs svētdien finālā. tas kļuva vēl skaidrāks 60. minūtē vārtus gūstot Musam. 75. minūtē Mali vienus vārtus atguva, kad precīzs bija Diara, bet Nigērija, lai gan spēles beigās atdeva iniciatīvu mali svinēja drošu 4:1 uzvaru.

 

Otrajā spēlē favorīte bija Gana, taču Burkina Faso komanda arī līdz šim turnīrā bija spēlējusi lieliski. šī viennozīmīgi kļuva par turnīra vissliktāk notiesāto spēli, galvenokārt par sliktu Burkina Faso pieņemtiem lēmumiem.

Jau 6. minūtē, kad tika nogāzts Pitroipa netika piešķirts 11 metru soda sitiens uz Ganas vārtiem. Turpretī 12. minūtē uz Burkina Faso vārtiem gan tika nozīmēta ļoti apšaubāma „pendele”, kuru aukstasinīgi realizēja ganietis Vakaso. 1:0 Gana vadībā. Abām komandām bija vēl pāris ļoti labas iespējas gūt vārtus pirmajā puslaikā, taču ejot pārtraukumā rezultāts nebija mainījies. Burkina Faso 53. minūtē bija ļoti tuvu izlīdzinājumam, tomēr lieliski vārtos nospēlēja Dauda. Notikumi laukumā sāka norisināties viens pēc otra. Ganas līderis Gjans trāpa pa pārliktni, bet jau nākamajā uzbrukumā Burkina Faso panāk neizšķirtu. Bance nospēlē lieliski uzbrukuma noslēgumā un 1:1 uz tablo. Pamatlaikā, lai gan abas komandas mēģināja izraut uzvaru tomēr nācās spēlēt papildlaiku.

 

Tajā viennozīmīgi labāk izskatījās Burkina Faso. Taču arī mača tiesnesis šovakar vēlējās izcelties. 105. minūtē Burkina Faso gūst vārtus, taču tiesnesis fiksē nebijušu noteikumu pārkāpumu no Burkina Faso uzbrucēja puses. Otrajā papildlaikā atkal uzmanības centrā nonāca mača tiesnesi, kurš nepiešķīra acīmredzamu „pendeli” uz Ganas vārtiem.

 

Beigās komandām nācās izpildīt 11 metru sitienus. Gana Kopumā nespēja realizēt trīs „pendeles”, kamēr Burkina Faso kļūdījās tikai reizi, ka nozīmēja, ka Burkina Faso pirmo reizi vēsturē iekļuva Āfrikas Nāciju kausa futbolā finālā.

 

Sestdien par trešo vietu cīnīsies Mali un Gana, bet svētdien lielais fināls starp Nigēriju un Burkina Faso.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv