RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

UEFA Čempionu līgā ceturtdaļfinālu pirmie sasniedz „Real” un „Borussia”

UEFA Čempionu līgā ceturtdaļfinālu pirmie sasniedz „Real” un „Borussia”
Foto: Topnews.in.
KRUSTTEVS.COM · 06.03.2013. 11:11

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē Mančestras „United” savā laukumā ar 1:2 zaudējusi Madrides „Real”, piekāpjoties arī divu spēļu summā. Citā divcīņā Dortmundes „Borussia” mājās ar 3:0 sakāva Doņeckas „Shakhtar”, iekļūstot nākamajā kārtā.

 

 

Madridē pirmā spēle noslēdzās ar neizšķirtu 1:1. Atbildes maču abas komandas iesāka ļoti piesardzīgi, pirmajās minūtēs lieki neriskējot. Pirmajā puslaikā bumbu nedaudz vairāk kontrolēja „Real”, taču abas komandas izdarīja pa astoņiem sitieniem.

 

Otrā puslaika ievadā Serhio Ramos pēc centrējuma soda laukuma iesita bumbu savos vārtus, līdz ar to 48. minūtē 1:0 vadībā izvirzījās Mančestras „United”. Turpinājumā sarkano kartīti strīdīgā situācijā saņēma Nani. Mājinieki palika mazākumā, ko „Real” izmantoja savā labā.

 

66. minūtē ar precīzu tālsitienu rezultātu izlīdzināja Luka Modričs, kurš pirms septiņām minūtēm bija uznācis laukumā uz maiņu. Trīs minūtes vēlāk Gonzalo Igvains piespēlēja uz tālo vārtu stūri, kur Krištianu Ronaldu atlika pielikt kāju un bumba ieripoja vārtos – 2:1.

 

No tā brīža divu spēļu summā „Real” atradās vadībā ar 3:2, līdz ar to „United” bija vajadzīgi jau divi vārtu guvumi. Mančestras komandai bija iespējas gūt vārtus atlikušajā laikā, tostarp jo īpaši Veinam Rūnijam, kurš 73. minūtē uznāca laukumā uz maiņu, tomēr lieliski „Real” vārtus sargāja Djego Lopess.

 

Citā duelī pirmajā spēlē Doņeckā komandas spēlēja neizšķirti 2:2. Atbildes mačā Vācijas čempioni jau pirmajā puslaikā savā laukumā panāca 2:0 vadību, kad precīzi sita Felipe Santana un Mario Gece, attiecīgi 31. un 37. minūtē. Jakubs Blaščikovskis spēles 59. minūtē nodrošināja mājiniekiem 3:0, līdz ar to „Borussia” iekļuva ceturtdaļfinālā.

 

Citi astotdaļfināla pāri:


„Porto” – „Malaga” (1:0 pirmajā spēlē)
„Arsenal” – „Bayern” (1:3 p.s.)
„Valencia” - PSG (1:2)
„Celtic” – „Juventus” (0:3)
„Galatasaray” – „Schalke” (1:1)
„Milan” – „Barcelona” (2:0)

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv