RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

PSG pēc 18 gadu pārtraukuma iekļūst ceturtdaļfinālā

PSG pēc 18 gadu pārtraukuma iekļūst ceturtdaļfinālā
Foto: Fifa.com.
KRUSTTEVS.COM · 07.03.2013. 08:46

Pēc 18 gadu pārtraukuma UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā iekļuvusi Parīzes „Saint-Germain” komanda. Cīņu par čempiontitulu turpinās arī Turīnas „Juventus”.

 

„Saint-Germain” ceturtdaļfināla pirmajā spēlē izbraukumā ar 2:1 pārspēja „Valencia”, kas bija labs garants pirms atbildes spēles Parīzē. Pēc neizteiksmīga pirmā puslaika, otrajā sākās īstā cīņa. Mača 55. minūtē mājinieki kļūdījās savā laukuma pusē, kas beidzās ar lielisku Žonasa sitienu - 1:0. Vārtu zaudējums aktīvāk lika spēlēt arī PSG komandai, kas nesa rezultātu. Bija jāpaiet 11 minūtēm, lai mājinieki izmantotu ātrā pretuzbrukuma iespēju, vārtus gūstot Lavecī.

 

Līdz pat mača beigām „Valencia” daudz kontrolēja bumbu, bet PSG labā spēle no aizsardzības ļāva noturēt neizšķirtu rezultātu 1:1, kas divu spēļu summā ļāva triumfēt ar 3:2 un pēc 18 gadu pārtraukuma iekļūt Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.

 

Citā spēlē Turīnas „Juventus” savā laukumā uzņēma Glāzgovas „Celtic” vienību. Intriga šajā duelī pazuda jau pēc pirmās spēles, kuru „Juventus” uzvarēja ar 3:0. Pirmajā puslaikā abām komandām bija labas vārtu gūšanas iespējas, nereti mājiniekus glābjot Bufonam. Rezultātu 24. minūtē prata atklāt Alesandro Matri, kurš pēc ātrā pretuzbrukuma bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas.

 

„Celtic” futbolisti nepadevās un turpināja cīņu. Uzdevums bija uzvarēt, neskatoties uz rezultātu divu spēļu summā. Jāatzīst, ka ar vārtu gūšanu nesekmējās. „Juventus” labā 68. minūtē 2:0 panāca Fabio Kvaljarella, kas arī bija gals mačam un sērijai, kurā Turīnas klubs uzvarēja ar 5:0.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv