RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Andrejs Rubins atklās turnīru par ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu futbolā jauniešiem

Andrejs Rubins atklās turnīru par ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu futbolā jauniešiem
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 14.06.2013. 12:13

Šodien Vidzemes Jaunatnes Futbola centrā “Staicele” jau trešo gadu pēc kārtas startēs „Meet the World” turnīrs U-11 vecuma grupas futbolistiem, kā ietvaros jaunie sportisti cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz pasaulē lielāko futbola turnīru jauniešiem – „Gothia Cup”, kas tiek dēvēts arī par Pasaules kausa izcīņu jaunajiem futbolistiem.

 

Par ceļazīmi cīnīsies 15 komandas no visas Latvijas. Grupu turnīra spēles sāksies jau pēcpusdienā – plkst. 15.00, bet sacensību svinīgā atklāšana notiks vakarā – plkst. 20.00. Atklāšanas ceremonijas īpašais viesis būs viens no Latvijas futbola izlases ilggadējiem līderiem Andrejs Rubins, kurš oficiāli dos startu jauniešu komandu sacensībām. Sestdien norisināsies pusfinālu cīņas, bet svētdienas pēcpusdienā paredzēts lielais fināls, kurā noskaidros uzvarētājus un kārotās ceļazīmes ieguvējus uz prestižajām “Gothia Cup” finālsacensībām, kuras var pielīdzināt “Champions League” turnīram profesionālajā futbolā.

 

Turnīru „Meet the World” rīko Latvijas Jaunatnes Futbola līga sadarbībā ar vadošo gultņu kompāniju pasaulē „SKF” un Latvijas Futbola federāciju.

 

Turnīra galvenie rīkotāji, „SKF” pārstāvji, ir gandarīti par 3 gadu laikā paveikto. Komandu skaits un kopējā interese par turnīru ar katru gadu ir augusi. “Komandas vasaras plānus pakārto tieši šim turnīram. Tāpat prieks, ka varam palīdzēt attīstīt futbolu, dodot iespēju komandām cīnīties par ceļazīmi uz Gothia Cup turnīru.”

 

„LFF uzstādījusi mērķi – konkurētspējīgu futbolistu sagatavošana, kas nākotnē būtu līdzvērtīgi Eiropas labākajiem futbolistiem. Šis turnīrs un cīņa par galveno trofeju noteikti palīdz īstenot šo mērķi,” stāsta Dainis Gudermanis, LFF viceprezidents. Kā zināms, pagājušajā gadā turnīrā uzvarēja un ceļazīmi uz Zviedriju ieguva JFC „Skonto”. Uzvarētājkomandas treneris Andrejs Gluščuks par šī gada galvenajiem favorītiem min Tukuma, Daugavpils, „Šitika” FS un FS „Metta” komandas.

 

Šogad turnīrā startēs: FK „Super Nova Rīga”, „Šitika” FS, Valmieras FK, FC „Jūrmala”, JDFS „Alberts”, BFC „Daugava Daugavpils”, FS „Metta Rīga”, FK „Ventspils OC”, FS „Daugava Rīga”, SK „Liepājas Metalurgs”, FK „Tukums-2000”, Smiltenes BJSS, FC „Academ Rīga” un SK „Kengaroos Salaspils”.

 

Pasākuma rīkotāji aicina ierasties visus interesentus, jo emocijas šādos turnīros bieži vien ir augstākas kā pieaugušo futbolā. Bezkompromisa cīņa par katru laukuma centimetru un pavisam iespējams, ka varēs redzēt kādu no Latvijas nākotnes futbola zvaigznēm.

 

Organizētāji ir parūpējušies arī par to, lai ikviens varētu piedalīties dažādās sporta aktivitātēs – sestdien, pēc saspringtajām spēlēm, būs seminārs treneriem, bet dāmas varēs piedalīties (4:4) futbola sacensībās, kā arī šautriņu mešanā. Savukārt vīri sacentīsies minifutbola turnīrā (7:7). Tiks noteikta arī precīzākā vārtu guvēju komanda zēniem.