RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Staicelē notiks futbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Seni Cup Latvija 2014

Staicelē notiks futbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Seni Cup Latvija 2014
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 20.05.2014. 10:18

Otrdien, 27. maijā, Latvijas Futbola Federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā “Staicele” startēs jau astotās SIA “TZMO Latvija” organizētās futbola sacensības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – “Seni Cup”. Turnīrā piedalīsies komandas no sociālās aprūpes un dienas centriem, sacenšoties par iespēju aizstāvēt Latvijas godu Polijā notiekošajās finālsacensībās.

 

Sacensībās piedalīsies kopumā 14 komandas no Latvijas – divas no dienas aprūpes centriem – “Saime” un “Saldus”, divpadsmit komandas no visu četru Latvijas novadu valsts sociālās aprūpes centriem (VSAC) – centra “Vidzeme” filiālēm “Rauna” un “Rūja”, centra “Kurzeme” filiālēm “Iļģi”, “Veģi” un “Dundaga”, centra “Zemgale” filiālēm “Jelgava”, “Iecava”, “Ķīši”, “Ziedkalne” un “Īle”, centra “Latgale” filiālēm “Mēmele” un “Krastiņi”, kā arī viena viesu komanda no Lietuvas. Lai arī lietuvieši nepiedalīsies cīņā par ceļazīmi uz finālsacensībām, tomēr pavisam noteikti viņi sagādās nopietnu konkurenci pašmāju komandām.

 

“Cilvēki ar īpašām vajadzībām ir viena no sabiedrības mazāk aizsargātākajām grupām. Neskatoties uz to, ka šo cilvēku fiziskās iespējas ir atšķirīgas, arī viņi grib dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un nodarboties ar lietām, kas tuvas sirdij. Iespēja sportot šiem cilvēkiem ļauj daudz veiksmīgāk integrēties sabiedrībā. Kopš “Seni Cup” turnīrs notiek Latvijā, mūsu filiāles komanda pasākumā piedalās katru gadu – viņi regulāri trenējas un ar nepacietību gaida šo mini futbola turnīru. Dalībnieku emocijas gan pirms, gan pēc turnīra nav aprakstāmas – prieks par iespēju piedalīties sacensībās, satikties ar turnīra laikā iegūtajiem draugiem, tostarp arī Latvijas futbola izlases komandas dalībniekiem, ir daudz lielāks par šajā turnīrā gūtajiem panākumiem,” stāsta VSAC “Zemgale” filiāle “Jelgava” sociālā darbiniece Inese Sīkule.

 

Ik gadu nacionālā turnīra uzvarētāji dodas pārstāvēt Latviju starptautiskā mērogā uz “Seni Cup” fināla turnīru Polijas pilsētā Toruņā. Šogad finālsacensības notiks no 2.-4.jūlijam un tajās piedalīsies komandas no Polijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Čehijas, Slovākijas un Ungārijas.

 

“Seni Cup” turnīrs aizsākās Polijā, kur to kopš 2001. gada organizē Eiropas vadošais higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotājs “TZMO SA”. Savukārt Latvijā turnīrs notiek jau astoto reizi un to, sadarbībā ar Latvijas Futbola Federāciju, organizē “TZMO SA” meitas uzņēmums – “TZMO Latvija”. Sacensību atklāšanas parāde notiks 27. maijā plkst. 12.00 LFF sporta bāzē.

 

Šogad “Seni Cup” turnīru atbalsta Latvijas Futbola Federācija, Polijas Vēstniecība Latvijā, SIA “Solaris Bus & Coach Latvia” un SIA “PRO-BALTIC”. Tāpat vairāki uzņēmumi atbalsta ar savu produkciju – A/S “Aldaris”, SIA “Fazer Latvia”, SIA “Lāči”, SIA “Rīgas Miesnieks”, SIA “COCA-COLA HBC LATVIA”, SIA “Skrīveru saldumi”, SIA “Mars Latvia”, SIA “Euroaptieka” un SIA “Eugesta un Partneri”.