RezervesDALAS24.lv

Sports / Futbols

Futbola klubs Auda saviem spēkiem Ķekavā būvē sportistiem ģērbtuvi

Futbola klubs Auda saviem spēkiem Ķekavā būvē sportistiem ģērbtuvi
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 25.11.2014. 11:55

Futbols klubs Auda saviem spēkiem Ķekavā būvē ģērbtuvi ar palīgtelpām. Ja ar atbalstītāju labvēlību ēkai izdosies sagādāt visus nepieciešamos materiālus, to iecerēts atklāt nākamajā pavasarī.

 

Topošajai ģērbtuvei ir jau uzlikts jumts, bet tagad vissvarīgāk sagādāt logus un durvis, dažādus kokmateriālus, elektroinstalācijas, santehniku.

 

Futbola kluba Auda sportistu 170 kvadrātmetru lielās ģērbtuves top blakus futbla stadionam “AUDA”, Ķekavā. Lai arī būve būs salīdzinoši neliela, tomēr apmierinās FK Auda pamata vajadzības, pārliecināts tā direktors Rihards Gorkšs. Ēkas pirmajā stāvā būs izvietotas trīs ģērbtuves, savukārt otrajā stāvā atpūtas un mācību telpas sportistiem, kluba birojs un terease. Ģērbtuves sacensībās vienlaicīgi varēs izmantot trīs komandas vai divas komandas un tiesneši. Savukārt ikdienā te varēs pārģērbties vismaz 45 futbolisti, kas ir atbilstoši pašreizējam FK Auda treniņu noslogojumam.

 

Ēku kluba vajadzībām varēs izmantot visu gadu, jo telpas būs apsildāmas. FK Auda meistarkomanda trenējas ārā, tāpat vecāko jauniešu grupām daļa treniņu notiek ārpus telpām arī aukstajā laikā, tādēļ īpaši būtiski, lai futbolistiem ir iespēja pēcāk atgriezties siltumā.

 

FK Auda pieaicinātie būvnieki nepilnos divos mēnešos ir uzcēluši divststāvīgu koka karkasu. Turklāt viņu vadībā savā brīvajā laikā daudzko palīdzējuši arī veikt FK Auda audzēkņu vecāki, atzinīgi novērtē Rihards Gorkšs: “Darām visu, lai ģērbtuves jaunajā futbola sezonā būtu atklātas, tādēļ liels paldies jebkuram, kurš tās tapšanā pielicis savu roku. Pašreiz intensīvi meklējam finansiālu un materiālu atbalstu, lai ģērbtuvēm varētu ielikt logus, tāpat vēl nepieciešami dažādi kokmateriāli, elektroinstalācijas, santehnika. Priecāsimies par jebkāda veida atbalstu, lai pabeigtu iesākto un gan bērni, gan pieaugušie varētu pārģērbties pienācīgos apstākļos.”

 

Pagaidām FK Auda ar pateicību izmanto Ķekavas novada sporta kluba telpas, tomēr līdz ar savu ģērbtuvju atklāšanu FK Auda varēs neatkarīgi veidot sacensību grafiku un pārējo kluba dzīvi, organizēt augsta līmeņa sacensības. Tāpat savas ģērbtuves un palīgtelpas būs arī solis tuvāk iecerētajam Futbola akadēmijas statusam, ko FK Auda plāno nākotnē iegūt akreditācijas ceļā.

 

FK Auda mērķtiecīgi turpina attīstīt jauniešu futbola sistēmu, lai pēc iespējas pietuvinātu organizāciju futbola akadēmijas kategorijai, nodrošinot jaunajiem futbolistiem vidi, kurā iespējams izaugt par profesionālu futbolistu. Klubā ir izveidojusies stabila jauniešu komandu piramīda, un jaunāko treniņu grupu pašreiz apmeklē 2009.-2010. gadā dzimušie bērni. Savukārt pieaugušo FK Auda sekmīgi startē Latvijas čempionāta 1.līgā. FK Auda mājas spēles notiek Ķekavā, kur ir pašu spēkiem un līdzekļiem izveidota kluba bāze – futbola stadions “AUDA”.