RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

„Kings” sagrauj „Devils” un izcīna Stenlija kausu

„Kings” sagrauj „Devils” un izcīna Stenlija kausu
Foto: REUTERS/Scanpix.
KRUSTTEVS.COM · 12.06.2012. 08:00

Par Stenlija kausa ieguvējiem 2011./2012. gada sezonā kļuvuši Losandželosas „Kings” hokejisti, kuri finālsērijas sestajā spēlē, savā laukumā ar 6:1 sagrāva Ņūdžersijas „Devils” vienību.

 

Spēli ļoti aktīvi iesāka „Kings” komanda, cenšoties iekarot „Devils” vārtus. Tas ļāva arī tikt pie pirmā vairākuma jau pēc trīs nospēlētām minūtēm. Tiesa, mājiniekiem ne reizi neizdevās nostāties zonā, lai izspēlētu vairākumu, spēlējot ļoti haotiski.

 

Tas ļāva „Devils” hokejistiem izvērst arī savus uzbrukumus, spēlējot mazākumā. Līdz pirmā perioda vidum komandas spēlēja ļoti ātru hokeju, pie vienīgās reālās vārtu gūšanas iespējas tiekot viesiem, bet rezultāts atklāts netika.

 

Pavērsiens spēlē bija Stīva Bernēra noraidījums līdz spēles beigām, kas ļāva piecas minūtes neierobežotā vairākumā spēlēt „Kings” vienībai. Ātri vien mājinieki atklāja mača rezultātu, kad precīzs raidījums padevās Dastinam Braunam.

 

Ilgi nebija jāgaida, lai Brauns no vārtu priekšas vēlreiz sarūgtinātu Ņūdžersijas komandu - 2:0. Atlikušajās divās vairākuma minūtēs „Devils” komanda tika pilnībā nokautēta.

 

Pie vārtu guvuma tika arī Trevors Luiss, panākot 3:0 „Kings” labā. Līdz pēdējai minūtei pirmajā periodā nevienai no komandām nebija iespēju gūt vārtus, kuras abām radās pēdējā minūtē. Kārtera metienu atvairīja Brodērs, bet „Devils” hokejisti divreiz trāpīja pa vārtu stabu. Līdz ar to arī noslēdzās pirmais periods.

 

Otro periodu lieliski iesāka „Kings” komanda, ātri vien panākot 4:0 savā labā, kad ar precīzu metienu atzīmējās Džefs Kārters. „Devils” komanda nespēja savākties, un tiesneši nedomāja žēlot viesus.

 

Pēc sešām ar pusi nospēlētām minūtēm uz četrām minūtēm tika noraidīts Salvadors, kas deva mājniekiem iespēju vēl vairāk palielināt rezultāta starpību un principā izslēgt jebkādu „Devils” atspēlēšanās iespēju. Viesi nepadevās „Kings” hokejistu spiedienam un vārtus vēlreiz nezaudēja šo četru minūšu laikā. Jāuzteic arī veiksmīgā Brodēra darbība vārtos.

 

Spēle nedaudz izlīdzinājās, bet „Kings” hokejisti ik pa laikam izveidoja vētrainus uzbrukumus. Tuvojoties otrā perioda izskaņai, mājinieki atslāba, kas ļāva „Devils” vienībai vienus vārtus atspēlēt. Precīzs bija Adams Henrīks. Atlika nospēlēt pēdējo minūti, pie pirmā vairākuma tiekot viesiem. Tā realizāciju gan varēja atlikt uz trešo periodu.

 

Vairākumu „Devils” neprata izmantot, nespējot izveidot nevienu bīstamu momentu pie pretinieku vārtiem. Pēc piecām nospēlētām minūtēm nelielu spiedienu izdarīja viesi, bet „Kings” aizsardzība bija līmenī. Ar katru nospēlēto minūti Losandželosas komanda tuvojās Stenlija kausa izcīnīšanas brīdim, bet „Devils” hokejistiem nekas cits neatlika kā steidzīgi lauzt mača gaitu un paveikt brīnumu.

 

Spēle bija izlīdzinājusies, un rezultāts nemainījās. Jau piecas minūtes līdz mača beigām „Devils” ķērās pie pēdējā salmiņa, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Uzreiz ripu vārtos ieraidīja Trevors Luiss, bet dažas sekundes vēlāk Brodēru pārspēja Mets Grīns.

 

Atlikušās trīs minūtes vairs bija tikai formalitāte, Stenlija kausa izcīņā, uzvarot spēlē ar rezultātu 6:1 un sērijā ar 4:2, triumfējot Losandželosas „Kings” komandai.

 

Bez lieliem pārsteigumiem par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts „Kings” vārtsargs Džonatans Kviks, kurš ne vien izslēgšanas spēlēs, bet arī visas sezonas garumā rādīja lielisku sniegumu. Tikmēr kā pirmais Stenlija kausu virs galvas cēla „Kings” kapteinis Dastins Brauns, noslēdzot šo aizraujošo NHL sezonu.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv