RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Interesanti fakti par Stenlija kausa ieguvējiem Losandželosas „Kings”

Interesanti fakti par Stenlija kausa ieguvējiem Losandželosas „Kings”
Foto: REUTERS/Scanpix. Losandželosas „Kings”.
Renārs Grāvītis · 13.06.2012. 00:11

Svinot uzvaru pēdējā spēlē par NHL prestižāko trofeju, Losandželosas „Kings” komanda pirmo reizi tās vēsturē uzvarēja Stenlija kausa izcīņā, apspēlējot Ņūdžersijas „Devils” ar rezultātu sērijā 4-2.

 

- „Kings” uzvarēja Stenlija kausa izcīņā savā 44.sezonā, kas ir ilgākais laika posms, kad komanda izcīna šo trofeju pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē.

 

- Losandželosa ir pirmā komanda aiz Anaheimas „Ducks”, kas ieguva Stenlija kausu spēlējot mājās. „Pīles” to paveica 2007.gadā.

 

- Kalifornieši guva trīs vārtus, esot viena spēlētāja pārsvarā, kad tika noraidīts „Devils” spēlētājs Bernjērs. „Kings” to paveica gandrīz četrās minūtēs, kas ir otrais īsākais laika posms izslēgšanas spēļu vēsturē. Ātrāk spēja vien Monreālas „Canadiens”, gūstot trīs vārtus 56 sekundēs.

 

- Losandželosas „Kings” ir pirmā komanda, kas izcīna Stenlija kausu, beidzot regulāro sezonu tikai astotajā vietā.

 

- Stenlija kauss Kalifornijas štatā tiek atvests otro reizi sešu gadu laikā. 2007.gadā to paveica Anaheimas „Ducks”, šogad – Losandželosas „Kings”.

 

- Dastins Brauns pievienojas Derianam Hačeram, kurš 1999.gadā ar Dalasas „Stars” uzvarēja Stenlija kausa izcīņā, esot komandas kapteiņa lomā – viņi abi ir komandu kapteiņi, kas dzimuši ASV.

 

- Džonatans Kviks ir otrais ASV dzimušais vārtsargs divu gadu laikā, kas iegūst Stenlija kausu un tiek atzīts par tā izcīņas vērtīgāko spēlētāju. Pagājušajā gādā to 37 gadus vecumā paveica Tims Tomass.

 

- Šie ir interesanti fakti no komandas, kuras uzvaru pirms sezonas varēja paredzēt tikai retais, tāpēc hokeja fani ar lielu nepacietību gaidīs „Kings” parādīto sniegumu šajā sezonā, jo komandas potenciāls ir milzīgs.

 

Avots: espn.com