RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Malkins atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju

Malkins atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju
Foto: AFP/Scanpix. Jevgēņijs Malkins.
KRUSTTEVS.COM · 21.06.2012. 14:06

Pitsburgas „Penguins” krievu uzbrucējs Jevgēņijs Malkins kļuvis par sezonas vērtīgāko spēlētāju, saņemot Hārta trofeju.

 

Par labāko Malkinu atzina sporta žurnālisti, turklāt arī spēlētāju balsojumā viņš bija līderis. Malkins šajā regulārajā sezonā prata iekrāt 109 punktus, otro reizi karjerā kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju līgā.

 

Otrajā vietā balsojumā par sezonas vērtīgāko spēlētāju šoreiz palika Tampabejas „Lightning” komandas centra uzbrucējs Stīvens Stemkoss, kurš kļuva par vienīgo hokejistu, kurš guva vairāk vārtus nekā Malkins. Savukārt trešajā vietā ierindojās Ņujorkas „Rangers” vienības zviedru vārtsargs Henriks Lundkvists, kurš aizvadīja savu labāko sezonu karjerā. Regulārajā čempionātā ar viņu vārtos „Rangers” izcīnīja 39 no savas 51 uzvaras, zviedram vidēji mačā ielaižot 1,97 ripas un atvairot 93% metienu.

 

Tikmēr līgas labākā aizsarga balvu ieguva zviedrs Ēriks Karlsons no latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Otavas „Senators” vienības. Karlsons aizvadītās sezonas 81 regulārā čempionāta spēlē guva 19 vārtus un izdarīja 59 rezultatīvas piespēles, kļūstot par līgas rezultatīvāko aizsargu.

 

Par aizvadītās sezonas labāko treneri tika atzīts Sentluisas „Blues” vadītājs Kens Hičkoks. Pieredzējušā Hičkoka vadībā „Blues” komanda aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā izcīnīja otro vietu Rietumu konferences noslēguma kopvērtējumā.

 

Par labāko līgas jaunpienācēju tika atzīts 19 gadus vecais uzbrucējs Gābriels Landeskogs no Kolorādo „Avalanche”. Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz labākajam aizsardzības stila uzbrucējam, saņēma Patriss Beržerons no Bostonas „Bruins”, bet lēdijas Bingas balvu, kas tiek pasniegta par godīgu spēli, saņēma Floridas „Panthers” aizsargs Braiens Kempbels. Tikmēr Bila Mastertona piemiņas balvu par neatlaidību, sportisko godīgumu un ieguldījumu hokejā saņēma Monreālas „Canadiens” uzbrucējs Makss Pačioreti.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv