RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Girgensons NHL „draftā” pārspēj Ozoliņu

Girgensons NHL „draftā” pārspēj Ozoliņu
Foto: AFP/Scanpix. Zemgus Girgensons.
KRUSTTEVS.COM · 23.06.2012. 16:36

50.NHL „drafta” ceremonijā, kas aizvadītajā naktī risinājās Pitsburgā (ASV), Bufalo „Sabres” ar kopējo 14.numuru izvēlējās latviešu centra uzbrucēju Zemgu Girgensonu, kurš tādējādi kļuvis par visu laiku visaugstāk „draftēto” latvieti NHL.

 

Jau ziņots, ka 18 gadus vecais uzbrucējs, visticamāk, nākamajā sezonā spēlēs Vermontas universitātē NCAA pirmajā divīzijā. Neilgi pēc „drafta” hokejists atzina, ka, iespējams, varētu spēlēt NHL jau nākamajā sezonā.

 

„Daži uzskata, ka es varētu spēlēt NHL jau nākamajā sezonā, bet citi, ka vēl nepieciešami pieci gadi. Pats jūtos gatavs spēlēt NHL jau nākamajā sezonā”, saka Girgensons. „Domāju, ka fiziskajā ziņā esmu gatavs NHL līmenim.”

 

Bufalo „Sabres” tiesības uz 14.numuru ieguva apmaiņā no Kalgarī Flames, pretī atdodot 21. un 42.numuru. „Sabres” ar 12.numuru izvēlējās arī krievu centra uzbrucēju Mihailu Grigorenko, kurš spēlē tajā pašā pozīcijā kur Girgensons.

 

„Bufalo fani dievinās šo puisi,” par Girgensonu saka „Sabres” vienības galvenais skauts Kevins Devains. „Viņš vienkārši nepadosies. Mēs runājām ar viņa treneri, kurš sacīja, ka viņam ir Džonatana Tēvza un Marka Mesjē līdera dotības.” Devains arī atzīst, ka Girgensonu īpaši apbrīnojis Latvijas U20 izlases sastāvā spēlē pret Krieviju pasaules čempionātā, kur hokejists pat pie rezultāta 0:14 mača beigās metās ceļā ripai un bloķēja metienus.

 

Līdz šim visaugstāk „draftētais” latvietis bija Sandis Ozoliņš, kuru 1991. gadā ar kopējo 30.numuru izvēlējās Sanhosē „Sharks”.

 

Kā jau iepriekš tika prognozēts, ar pirmo numuru Edmontonas „Oilers” izvēlējās krievu uzbrucēju Nailu Jakupovu. Viņš ir tikai sestais eiropietis, kurš izvēlēts „draftā” pirmais.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv