RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Jāgrs kļūst par „zvaigzni”

Jāgrs kļūst par „zvaigzni”
Foto: nhlsnipers.com. Jaromīrs Jāgrs.
Renārs Grāvītis · 04.07.2012. 00:07

Šonakt Dalasas „Stars” noslēdza vienu gadu ilgu un 4,55 miljonus dolāru vērtu līgumu ar 40 gadu veco Čehijas hokeja leģendu Jaromīru Jāgru, ziņo interneta vietne nhl.com.

 

Iepriekšējo sezonu Jāgrs aizvadīja Filadelfijas „Flyers” sastāvā, kas izstājās cīņā par Stenlija kausu jau otrajā kārtā. Jāgrs ir astotais rezultatīvākais hokejists NHL vēsturē. Iepriekšējo trīs gadus, pirms čehs noslēdza līgumu ar „Flyers”, aizvadīja KHL komandā Omskas „Avangard”.

 

Jāgrs ar 1653 punktiem ir rezultatīvākais Eiropas hokejists NHL vēsturē. Čehs ir guvis 665 vārtus, kas ir visaugstākais rādītājs starp pašlaik spēlējošajiem hokejistiem. Savā karjerā Pitsburgas „Penguins” sastāvā Jāgrs ir izcīnījis divus Stenlija kausus.

 

Šis ir jau otrais noslēgtais līgums šīs nedēļas laikā Dalasas izpildījumā ar vismaz 40 gadus vecu spēlētāju. Dažas dienas atpakaļ „Stars” noslēdza kontraktu ar bijušo Fīniksas „Coyotes” uzbrucēju Reju Vitniju.

 

Dalasas „Stars” vadība ir ļoti aktīva – pagājušajā naktī komanda veica maiņas darījumu, kuras rezultātā ieguva Bufalo „Sabres” spēlētāju Dereku Ruā, pretī atdodot Stīvu Otu un Ādamu Pardī.