RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Vai Minesotas „Wild” sāksies jaunā ēra?

Vai Minesotas „Wild” sāksies jaunā ēra?
Foto: No en.wikipedia.org. Zaks Parisē.
Renārs Grāvītis · 13.07.2012. 00:27

Šajā starpsezonā brīvo aģentu tirgū gāja ļoti karsti. Šo lielo jucekli izmantoja Minesotas „Wild”, kas ieguva divus karstākos brīvo aģentus šajā starpsezonā – Zaku Parisē un Raienu Suteru. Kurš gan būtu gaidījis, ka „Wild”, kuras krāsas savulaik pārstāvējis arī latvietis Sergejs Žoltoks, būtu „izķēruši” vienus no TOP spēlētājiem visā NHL.

 

Likumsakarīgi, taču ASV komandai bija jārīkojas, jo cik tad ilgi var „malties” pa līgas lejasgalu, iekļūstot izslēgšanas spēlēs tikai trīs reizes pēdējo 11 gadu laikā. Nevar gluži teikt, ka Minesota ir līgas pastarīte, bet viena lieta gan biedē - ieslēdzot televizoru, rodas tāda kā nolemtības sajūta, ka šī komanda zaudēs. It kā spēlē labu hokeju, ir vadošie hokejisti, kas spēli padara skaistu un skatāmu, reizēm arī pamatsastāva vārtsarga Bekstrēma „seivi” liek mieloties acīm, bet gala rezultāts sanāk īsti „nekāds”.

 

Pēdējo reizi Minesota „play-off” iekļuva pirms četriem gadiem, savā konferencē finišējot trešajā vietā, palaižot priekšā tikai Sanhosē „Sharks” un Detroitas „Red Wings”. Savā divīzijā viņi bija pirmajā vietā, tāpēc ar 98 punktiem apsteidza ceturtajā vietā esošo Anaheimas „Ducks”, kuriem bija 102 punkti, jo divīzijas uzvarētājiem automātiski pienākas augstāka vieta.

 

Nākamās trīs sezonas „Wild” komandai bija smagas – divas reizes finišēja kā 12. un vienreiz 13. Dīvaini un reizē arī jocīgi, ka komanda visai stabili trīs sezonas pēc kārtas finišēja 80 punktu robežās.

 

Bet iepriekšējais gads bija īpašs, jo komandai no Sanhosē „Sharks” vienības pievienojās Denijs Hītlijs un Devins Setoguči. Ja sezonas sākums bija gana cerīgs, tad turpinājums lika raudzīties pretēji. Komanda bija absolūti nerezultatīvākā līgā, arī Hītlijs aizvadīja savu sliktāko sezonu karjerā. Visi bija ja ne šokēti, tad izbrīnīti gan. Turklāt pēc trijnieka Hītlijs – Torntons – Marlo izjaukšanas pirmais no viņiem kļuva pavisam „švaks”.

 

Ko par to visu domā Minesotas fani? Laimīgi viņi noteikti nav un, visticamāk, lūdz Dievu, lai iepriekšējās sezonas scenārijs neatkārtotos arī šogad. Visticamāk, tā nenotiks, jo komandai ir pievienojies īsts kapteinis un cīnītājs - Zaks Parisē ir ļoti ātrs, un viņam ir ļoti laba „oža”, kur ripa atleks. Tieši tas komandai bija vajadzīgs – talantīgs, jauns un ātrs hokejists, kurš spēlē ar prātu. Arī Raiens Saters būs labs papildinājums vairākumā, un, iespējams, „Wild” no viduvējas komandas pārvērtīsies par vienu no TOP komandām līgā.

 

Bez šaubām, komandā ir vēl ļoti labi un talantīgi hokejisti, kas sagriezīs „viesuli” jebkuras komandas aizsardzības zonā, tomēr galu galā spēlē nevis uzvārdi, bet gan komanda. Vienu gan var teikt – šajā sezonā Minesotas spēles vēros daudz vairāk cilvēku un nebūs „vecais labais priekšstats”, ka tur jau spēlē tikai pirmās divas maiņas, bet trešā un ceturtā nekad nespēj noturēt rezultātu.

 

Jaunpienācējam Parisē ļoti svarīgs ir fakts, ka par savu darbu nebūs jāuztraucas, jo komandā, tāpat kā Ņūdžersijā, būs savs aizstāvis – Kals Klaterbaks ir ļoti labs kauslis, kurš ir viens no efektīgākajiem spēka paņēmienu izpildītājiem līgā, tā kā ar spekulācijām pret mazo amerikāni labāk neriskēt.

 

Lai nu kā, bet novēlēsim Minesotas „Wild” komandai iekļūt izslēgšanas spēlēs un vismaz tikpat veiksmīgu sezonu kā 2007./2008.gadā.