RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Rīgas „Dinamo” ar uzvaru pagarinājumā sāk Gubernatora kausa izcīņu

Rīgas „Dinamo” ar uzvaru pagarinājumā sāk Gubernatora kausa izcīņu
Foto: Dinamoriga.eu.
KRUSTTEVS.COM · 14.08.2012. 17:42

Ar uzvaru pagarinājumā pār Maskavas „Spartak” komandu Gubernatora kausa izcīņu Ņižņijnovgorodā uzsākusi Rīgas „Dinamo” komandas, kas svinēja uzvaru ar 3:2.

 

Spēli pret „Spartak” komandu „Dinamo” vārtos iesāka Mikaels Telkvists, aizsardzībā Krišjānis Rēdlihs ar Gunti Galviņu, bet uzbrukumā pirmajā maiņā darbojās Džeimijs Džonsons, Aleksandrs Ņiživijs un Miks Indrašis.

 

Mača sākums bija diez gan smagnējs. „Dinamo” komanda centās iegūt iniciatīvu, bet tas beidzās ar Kristapa Sotnieka noraidījumu pēc piecām laukumā pavadītām minūtēm. „Spartak” hokejistiem vajadzēja minūti, lai atklātu mača rezultātu, kad precīzs raidījums padevās Andrejam Kuzminam.

 

Pēc vārtu zaudējuma „Dinamo” hokejisti aktivizējās un arī tika pie pirmā vairākuma, bet to realizēt neizdevās. „Dinamo” komandai nekādīgi neizdevās tikt pie labām vārtu gūšanas iespējām, bet ar to nespīdēja arī „Spartak” hokejisti. Nākamā viņu izdevība pienāca 14.minūtē, kad noraidījumu izpelnījās Gints Meija. Šoreiz rīdzinieki spēja noturēties, turpinot spēlēt vienādos sastāvos. Līdz pirmā perioda beigām nekas ievērības cienīgs laukumā vairs nenotika, tam noslēdzoties ar rezultātu 1:0 „Spartak” labā.

 

Otro periodu ļoti aktīvi iesāka „Dinamo” hokejisti, nelaižot pretinieku ārā no savas zonas, bet tam sekoja Mihaila Juņkova atbilde - izgājiens uz Telkvista sargātajiem vārtiem un 2:0. Pēc pusotras minūtes noraidījumu nopelnīja Andris Džeriņš, kas deva vēl vienu iespēju „Spartak” hokejistiem. Par laimi mazākums tika izturēts. Arī trešdaļas turpinājumā „Dinamo” hokejisti bieži noraidījās, bet pretinieks to neprata izmantot. Tiesa arī rīdzinieki savus vairākumus nespēja realizēt. Tādā veidā turpinot arī noslēdzās otrais periods - 2:0.

 

Trešais periods iesākās uz patīkamas nots. Jau pēc pus nospēlētas minūtes ar vārtu guvumu izcēlās Aleksandrs Žirū, samazinot rezultāta starpību - 1:2. Neilgi pēc tam pret Sotnieku tika pārkāpti noteikumi, kas ļāva „Dinamo” hokejistiem spēlēt vairākumā. Skaistas izspēles sagaidīt neizdevās - vienīgi cīņu gar bortiem un dažus aizsargu metienus pa vārtiem no zilās līnijas.

 

Rīdzinieki turpināja spēlēt aktīvi, īsā laikā tiekot pie vēl viena vairākuma. Tiesa kā rezultātu izlīdzināt neizdevās, tā neizdevās. Ja nevarējām gūt vārtus pašu spēkiem, tad nāca palīgā veiksme. Ar rikošeta palīdzību piecas minūtes līdz pamatlaika beigām vārtus guva Mārtiņš Karsums, bet traumu guva „Spartak” vārtsargs Maiks Mērfijs, tiekot nomainīts. Vārtos stājās Aleksejs Jahins. Teju uzreiz pēc tam noraidījumu izpelnījās Jēkabs Rēdlihs, bet „Spartak” hokejisti uzbrukumā neko nespēja izveidot. Līdz ar to spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2.

 

Pagarinājumā dominēja „Dinamo” hokejistu, tiekot arī pie iespējas spēlēt vairākumā. Apspēlēt trīs „Spartak” hokejistus tomēr izdevās, uzvaras vārtus „Dinamo” komandas labā gūstot Aleksandram Ņiživijam, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas - 3:2.

 

Pēcāk sekoja arī simboliska pēcspēles metienu sērija, kurā vispirms vadībā izvirzījās „Spartak”, bet tad savu iespēju neizmantoja Žirū. Otrajā sērijā filigrāni vārtsargu apspēlēja Džonsons, kamēr divas kļūdas pēc kārtas pretiniekam. Izšķirošo izgājienu izpildīja uzvaras vārtu autors Ņiživijs, ar lielisku pauzi neatstājot cerības vārtsargam. Līdz ar to „Dinamo” uzvara arī pēcspēles metienos ar 2:1.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv