RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

„Dinamo” pārliecinoši atzīst „Lokomotiv” pārākumu

„Dinamo” pārliecinoši atzīst „Lokomotiv” pārākumu
Foto: Sportsillustrated.cnn.com.
KRUSTTEVS.COM · 29.08.2012. 05:53

Pārliecinošu zaudējumu Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas spēlē piedzīvojusi Rīgas „Dinamo” komanda, kas finālmača ģenerālmēģinājumā ar 1:4 piekāpās Miķeļa Rēdliha pārstāvētajai Jaroslavļas „Lokomotiv” vienībai.

 

Šajā spēlē Rīgas „Dinamo” vārti tika uzticēti Mikaelam Telkvistam. Nevar nepiezīmēt, ka šim mačam nav nekādas nozīmes turnīra kontekstā, jo trešdien abas komandas cīnīsies par Latvijas Dzelzceļa kausu. Pēc pāris nospēlētām minūtēm „Dinamo” tika pie skaitliskā vairākuma, jo „Lokomotiv” komanda tika pie skaitliskā sastāva pārkāpuma. Diemžēl tieši Jaroslavļas komandai tas nāca par labu. Mājinieki pieļāva kļūdu, kas ļāva izrauties divi pret vienu pretiniekam. Telkvists nebija glābējs pēc Daņailas Apaļkova metiena. Atlikušajā laikā, kuru „Dinamo” pavadīja vairākumā, rezultātu izlīdzināt neizdevās, bet pēc tam arī Aleksejs Kaļužnijs pārspēja Telkvistu, panākot 2:0 „Lokomativ” labā.

 

Perioda vidū ļoti laba iespēja bija Mārtiņam Karsumam, kurš no vārtu priekšas nepacēla ripu pietiekami augstu, lai samazinātu rezultāta starpību. Pāris minūtes vēlāk pie noraidījuma tika Pāvels Lukins, kas beidzās ar vārtu guvumu Rīgas „Dinamo” izpildījumā. Precīzs pēc Galviņa un Indraša piespēlēm bija Džeimijs Džonsons. Atlikušajā laikā uz noraidīto soliņa sēdās Arvīds Reķis un Juris Upītis. Pirmajā reizē mazākums tika izturēts, bet otrajā gan ne. Nieka 10 sekundes līdz trešdaļas beigām ripu vārtos ieraidīja - 3:1 „Lokomotiv” labā.

 

Otrā perioda sākums neizcēlās ar kādas komandas nospiedošu pārsvaru. Abas komandas turpināja spēlēt ļoti aktīvi, mazliet biežāk uzbrukumus veidojot mājiniekiem. Kad likās, ka iniciatīva ir rokā, tad pie noraidījuma tika Miks Indrašis, ļaujot divas minūtes vairākumā spēlēt „Lokomotiv”. „Dinamo” mazākumu veiksmīgi izturēja un uzreiz metās uz priekšu. Aktīvā spēle mājinieku izpildījumā arī ļāva tikt pie vairākuma. Tika izdarīti vairāki labi metieni, bet mērķis sasniegts netika. Tuvojoties perioda izskaņai, "Dinamo" spiediens arvien vairāk palielinājās. Varēja pat domāt, ka mājinieki spēlē vairākumā, bet šis lielais spiediens deva vien noraidījumu pretinieku komandā. Lielāko daļu vairākuma gan bija jāizspēlē trešajā trešdaļā.

 

Trešais periods iesākās pagalam neveiksmīgi Rīgas "Dinamo" komandai. Vēl spēlējot vairākumā, kļūdījās Telkvists, kas ļāva Sami Lepisto panākt 4:1 „Lokomativ” labā. Spēles turpinājumā nevienai no komandām nebija acīm redzams pārsvars. Ar katru minūti „Dinamo” iespējas uz izglābšanos zuda, bet panākums šajā spēlē nebija galvenais - drīzāk sagatavošanās finālmačam. Trešdien cīņa sāksies no 0:0, bet šoreiz „Lokomotiv” izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 4:1.

 

Miķelis Rēdlihs uzvarētāju komandā spēlēja ceturtajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem vai noraidījumiem neizceļoties.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv