RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

„Dinamo” mājas spēļu sēriju sāk ar zaudējumu Kuldas pārstāvētajai „Sibirj”

„Dinamo” mājas spēļu sēriju sāk ar zaudējumu Kuldas pārstāvētajai „Sibirj”
Foto: Flickr.com.
KRUSTTEVS.COM · 13.09.2012. 22:23

Ar zaudējumu mājas spēļu sēriju iesākusi Rīgas „Dinamo” komanda, kas ar rezultātu 1:2 piekāpās Artūra Kuldas pārstāvētajai Novosibirskas „Sibirj” vienībai.

 

Spēle iesākās visai dinamiski un atlika „Dinamo” ceturtajai maiņai tikt pie teikšanas, lai pēc iemetiena pie ripas tiktu Krišjānis Rēdlihs un ieraidītu to vārtos - 1:0. Uzreiz pēc tam aktivizējās „Sibirj” hokejisti, bet nevarēja teikt, ka uzbrukumi būtu īpaši bīstami. Stabili vārtos darbojās Māris Jučers, neatstājot pretiniekiem nekādus variantus.

 

Pirmā perioda otrajā pusē spēle izlīdzinājās, bet mājinieki arvien retāk apdraudēja „Sibirj” vārtus. Peka Rautakalio daudz ļāva spēlēt aktīvajai ceturtajai maiņai. Perioda izskaņā sekoja arī pirmais noraidījums, kuru izpelnījās Džeimijs Džonsons. Mazākumā mums spēlēja trešās un ceturtās maiņas uzbrucēji, savu darbu padarot lieliski un neļaujot pretiniekiem izvērsties. Līdz ar to pirmās 20 minūtes noslēdzās ar rezultātu 1:0 „Dinamo” labā.

 

Otro periodu ļoti aktīvi sāka „Dinamo” komanda, kas deva arī rezultātu. Pēc trīs ar pusi uz ledus pavadītām minūtēm pie noraidījuma tika Artūrs Kulda. „Dinamo” hokejistiem nākamo divu minūšu laikā bija vairākas labas iespējas rezultāta starpību palielināt, bet tomēr mazliet nepaveicās.

 

Ko neizdarījām paši, to paveica pretinieks. Septītajā minūtē Jučeru izdevās pārspēt Kudročam - 1:1. Perioda vidū vienkārši lieliska iespēja pēc mazākuma izturēšanas bija Džonsonam, kurš bija brīvs tieši pret vārtiem, bet vārtsargs negatavs pēc Žirū metiena. Diemžēl arī šoreiz ripa vārtos nelidoja. Trešdaļas otrajā pusē abas komandas cīnījās līdzīgi, īsti netiekot pie labām vārtu gūšanas iespējām. Līdz ar to pirms izšķirošās spēles daļas rezultāts neizšķirts.

 

Trešais periods iesākās ar līdzīgu abu komandu cīņu, bet pakāpeniski apgriezienus uzņēma Rīgas „Dinamo” komanda. Pēc laba spiediena sekoja vēl iespēja spēlēt vairākumā perioda vidū, bet kārtējo reizi nekā. Liktenīgi ātru pretuzbrukumu 13.minūtē realizēja „Sibirj” hokejisti, ripu vārtos ieraidot Lehteram. Sliktākais bija tas, ka arī pēc vārtu zaudējuma viesi spēlēja labāk un vien pēdējās divās minūtēs „Dinamo” aktivizējās, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Diemžēl izglābties no zaudējuma neizdevās, atzīstot „Sibirj” pārākumu ar 1:2.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv