RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Žirū atnes uzvaru Rīgas „Dinamo"

Žirū atnes uzvaru Rīgas „Dinamo
Foto: Bleacherreport.com.
KRUSTTEVS.COM · 17.09.2012. 22:09

Otro uzvaru pēc kārtas KHL regulārajā čempionātā izcīnījusi Rīgas „Dinamo” komanda, kas ar 2:1 apspēlēja Habarovskas „Amur” vienību. Izšķirošos vārtus guva Aleksandrs Žirū.

 

Rīgas „Dinamo” komandas vārtus otro spēli pēc kārtas sargāja Mikaels Telkvists, bet laukumā devās ierastā pirmā maiņa - Indrašis, Karsums, Džonsons. Tiesa, citās maiņās bija veiktas izmaiņas. Jau pirmajā mača minūtē labu uzbrukumu spēja izveidot „Amur” hokejisti, bet vēl divas minūtes vēlāk Telkvistam bija jāatvaira Beļjaeva spēcīgais metiens. Uzreiz sekoja „Dinamo” atbilde, kad vārtus varēja gūt „Dinamo” pirmā maiņa, bet šoreiz nedaudz pietrūka.

 

Vēl lieliskāka iespēja piektajā minūtē bija otrajai maiņai. Vispirms ripu vārtos neraidīja Džeriņš, bet dažas sekundes vēlāk nedaudz pāri vārtiem meta Meija. Gintam bija ļoti laba iespēja arī septītajā minūtē, bet atkal nekā. Perioda vidū likās, ka spēle ritēja pēc „Dinamo” scenārija, bet tad labs uzbrukums padevās „Amur”. Metienu izdarīja Piganovičs, bet to veiksmīgi pielaboja Lugins, izvirzot viesu komandu vadībā - 1:0.

 

Pirmās trešdaļas 13.minūtē labā pozīcijā nonāca Ivanāns, bet metienu atvairīja Lašāks. Pāris minūtes laukumā ritēja mierīga spēle, bet tad Meija ar savu meistarību ievirzīja ļoti labu uzbrukumu, kas beidzās ar nopelnītu vairākumu. Pirmajā minūtē īsti neizdevās pat zonā tikt, bet tad lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu bija Cibuļskim, bet precīzu metienu viņam neļāva izdarīt. Pirmais vairākums realizēts netika. Īsi pēc tam vārtus neļāva gūt Žirū, bet arī šajā situācijā tika fiksēts pārkāpums. Pusotrā minūtē aktīvāk nospēlēja „Amur”, neļaujot „Dinamo” pirmajā periodā izlīdzināt rezultātu.

 

Otro periodu mājinieki iesāka skaitliskajā vairākumā. Aktīvs vārtu priekšā bija Džonsons, bet ripu spēja fiksēt Lašāks. Aktīvāk sāka spēlēt „Amur” komanda, kamēr „Dinamo” rindās redzamākais bija Bičevska virknējums.

 

Perioda septītajā minūtē ļoti labi pretinieku zonā ielauzās Mārtiņš Karsums, kurš adresēja ripu Galviņam. Uzmetiens uz vārtiem beidzās ar ripas pielabošanu un vārtu guvumu Mika Indraša izpildījumā - 1:1. Kad spēle bija pusē, abas komanda spēlēja aktīvi, bet vairāk uzbruka mājinieki. šie uzbrukumi lēnām pārauga īstā spiedienā, kam bija jāapsīkst 14.minūtē, kad noraidījumu izpelnījās Robs Šremps.

 

Pēc teju pusotras minūtes nevajadzīgu noraidījumu izpelnījās Andris Džeriņš, kas 40 sekundes lielajā skaitliskajā vairākumā ļāva spēlēt „Amur” hokejistiem. Lielo skaitlisko mazākumu izdevās izturēt, bet, spēlējot pieci pret četri, viesi uzbruka visai bīstami, bet līmenī darbojās „Dinamo” aizsargi. Likās, ka viss ir garām, bet tad ripu ārā no laukuma izmeta Jēkabs Rēdlihs, kas mājiniekiem vēl divas minūtes lika spēlēt mazākumā. Šoreiz gan „Amur” pat īsti zonā netika, kamēr „Dinamo” hokejisti kontrolēja ripu. Spēlējot jau vienādos sastāvos, lieliska iespēja periodu noslēgt uz patīkamas nots bija Elvijam Biezajam, kurš izgāja viens pret Lašāku, bet pēc manevra nespēja ripu pārcelt pāri kājsargam. Līdz ar to pirms izšķirošajām 20 minūtēm rezultāts bija neizšķirts - 1:1.

 

Trešo periodu ar vārtu guvumu varēja sākt mājinieki. Viens vārtu priekšā uzradās Jēkabs Rēdlihs, saņēma piespēli, bet uzmeta tieši virsū pretinieku vārtsargam. Komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, kas beidzās ar iespēju spēlēt vairākumā „Dinamo” hokejistiem. Vairākuma izspēle sāka sekmēties vien tā beigās. Kā laukumā devās „Amur” hokejists, tā lieliska iespēja bija Džeriņam, bet brīdi vēlāk Lašāks brīnumainā kārtā atvairīja Bičevska raidījumu.

 

Perioda astotajā minūtē vārtus varēja gūt viesi, kad kontroli pār ripu zaudēja Telkvists. Par laimi atkārtotais metiens bija neprecīzs. Minūti vēlāk Lugins norībināja vārtu stabu, bet veiksme tiešām bija „Dinamo” pusē. Deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām kļūdu pirmajā piespēlē no savas zonas pieļāva „Amur” komanda, ripu pārtvēra Aleksandrs Žirū un ar spēcīgu metienu ieraidīja to vārtos - 2:1.

 

Pēc gūtajiem vārtiem „Dinamo” komanda turpināja spēlēt aktīvi. Vēl viena laba iespēja izcelties bija Elvijam Biezajam, bet viņa metienu no vārtu priekšas bloķēja pretinieks. Spēle lēnām tuvojās beigām, viesiem īsti netiekot pie iespējām atspēlēties. Pēdējā minūtē Lašāks devās uz rezervistu soliņa. Nieka 10 sekundes līdz mača beigām no droša vārtu zaudējuma mājiniekus glāba Telkvists, ļaujot rīdziniekiem izcīnīt uzvaru ar 2:1.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv