RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

„Dinamo” neiztur Ņižņijnovgorodas pārbaudījumu

„Dinamo” neiztur Ņižņijnovgorodas pārbaudījumu
Foto: Ottawasun.com.
KRUSTTEVS.COM · 25.09.2012. 20:57

Zaudējumu izbraukuma spēļu tūres noslēgumā piedzīvojusi Rīgas „Dinamo” vienība, kas ar 2:3 atzina Ņižņijnovgorodas „Torpedo” pārākumu.

 

Vārtos šajā spēlē stājās Māris Jučers, bet atpūta tika dota Aleksandram Ņiživijam, kura vietu otrajā maiņā blakus Žirū un Daugaviņam pārsteidzoši ieņēma Gunārs Skvorcovs. Spēle iesākās samērā līdzīgi. Neilgi pēc pirmā bīstamā momenta pie „Dinamo” vārtiem pie noraidījuma tika Daugaviņš, kas ļāva „Torpedo” spēlēt vairākumā. Lai to realizētu, mājiniekiem ilgi nevajadzēja. Pilnīgi brīvs no iemetiena punkta spēcīgu un precīzu metienu raidīja Varnakovs, atklājot mača rezultātu - 1:0.

 

Līdz pirmā perioda vidum „Dinamo” hokejisti aktivizēja savu spēli un izveidoja vairākus labus uzbrukumus, bet Vitālijs Kovaļs bija līmenī. Tā pēc 13 spēlētām minūtēm pirmo noraidījumu izpelnījās arī mājinieki, kad noteikumi tika pārkāpti pret Daugaviņu. Minūti vēlāk Džonsonam bija lieliska iespēja gūt vārtus, bet glāba Kovaļs. Uzbrucējs neapjuka, tika pie ripas, kura pēc brīža jau bija pie Mika Indraša, kurš spēja panākt izlīdzinājumu - 1:1.

 

Īsi pēc tam Džonsons vienatnē izrāvās pret Kovaļa vārtiem, kam sekoja pārkāpums, kas nozīmēja soda metienu. Diemžēl realizēt to neizdevās. Minūti līdz pirmā perioda beigām pie sava soda metiena tika arī Varnakovs, bet pārspēt Māri Jučeru nespēja. Tā periods noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

 

Otro periodu samērā līdzīgi iesāka abas komandas, bet nedaudz labāk un pārliecinošāk uzbruka „Torpedo” hokejisti. Sestajā minūtē noraidījumu izpelnījās Karsums, kas atkal beidzās ar vārtu zaudēšanu. Labu metienu izdarīja Jevgēņijs Varlamovs, otro reizi šajā mačā izvirzot vadībā „Torpedo”.

 

Mača turpinājumā spēle kļuva nedaudz mierīgāka un visi metieni pārsvarā bija no tālienes, līdz ar to Jučeram un Kovaļam nebija problēmu tos atvairīt. Divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām „Torpedo” komanda pieļāva kļūdu un par skaitliskā sastāva pārkāpumu palika mazākumā, taču Latvijas kluba spēlētāji vairākumā neizveidoja nevienu bīstamu metienu pa Kovaļa sargātajiem vārtiem, līdz ar to pēc divām trešdaļām rīdzinieki atradās iedzinējos ar 1:2.

 

Trešā perioda sākumā vispirms noraidījumu izpelnījās Arvīds Reķis, bet divas sekundes, kopš aizsargs bija devies atpakaļ laukumā, Mārtiņš Karsums ieņēma viņa vietu. Černovam bija lieliska iespēja principā izšķirt mača likteni, bet glāba Jučers.

 

Diemžēl neveiksmes turpinājās. Pie noraidījuma tika arī Džonsons, bet „Torpedo” nespēja realizēt šo vairākumu. Beidzot tiesnesis saskatīja pārkāpumu arī pretējā nometnē, kas ļāva vairākumā spēlēt „Dinamo”. Pēc nospēlētām 35 sekundēm vārtu priekšā brīvs bija Daugaviņš un šoreiz bija lielisks, gūstot pirmos vārtus KHL - 2:2.

 

Prieki gan bija īsi, jo pēc kļūdas Zainuļins izrāvās pret Jučeru un vēlreiz izvirzīja vadībā mājiniekus. Nākamajās minūtēs „Dinamo” komandai vajadzēja aktivizēt savu spēli, lai pacīnītos kaut par neizšķirtu pamatlaikā, bet tā vietā mačs kļuva vienmuļš, kad atlicis spēlēt bija piecas ar pusi minūtes. Divu minūšu laikā viesiem bija trīs labas iespējas, bet Kovaļs bija vietā. „Torpedo” negrasījās atdot iniciatīvu un prata nosargāt uzvaru šajā mačā - 3:2.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv