RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

„Mettalurg” lieliski spēlē vairākumā un uzvar Rīgas „Dinamo”

„Mettalurg” lieliski spēlē vairākumā un uzvar Rīgas „Dinamo”
Foto: Thebreakaway.net.
KRUSTTEVS.COM · 22.10.2012. 22:31

Zaudējumu KHL regulārā čempionāta spēlē piedzīvojusi Rīgas „Dinamo” komanda, kas savā laukumā ar 2:5 piekāpās Magņitogorskas „Metallurg” vienībai. Zīmīgi, ka viesi visus vārtus guva skaitliskajā vairākumā.

 

Spēli ļoti aktīvi iesāka Rīgas „Dinamo” hokejisti, cenšoties ātri gūt vārtus, kas arī tika izdarīts, kad ripu tajos ieraidīja Andris Džeriņš. Diemžēl uzbrucējs to bija izdarījis ar roku, rezultātam paliekot nemainīgam. Pēc neilga laika Džeriņš reabilitējās. Izgājienā divi pret viens Gints Meija neatdeva piespēli Kasparam Daugaviņam, bet mēģināja Ahonenu pārspēt pats. Tas neizdevās, bet pie atsistās ripas pirmais bija Džeriņš, kurš atklāja mača rezultātu - 1:0.

 

Kad mačā bija nospēlētas astoņas minūtes, lieliska iespēja gūt vārtus bija Žirū, kurš nonāca viens pret „Metallurg" vārtsargu. Pēc vienas māņkustības metiens gan bija neprecīzs. Tiesa, vismaz vairākums tika nopelnīts. „Dinamo” hokejisti vairākumā spēleja labi, bet vārtus gūt nespēja. Uzreiz pēc tam ripa trešo reizi šajā mačā atradās Ahonena sargātajos vārtos, bet arī šoreiz Māra Bičevska rezultatīvais metiens netika ieskaitīts, jo zonā pasteidzās Robs Šremps. Sekoja arī noraidījums Meijam, kas lika spēlēt mazākumā. Diemžēl šo mazākumu neizdevās izturēt, jo ar vārtu guvumu pēc lieliskas izspēles izcēlās Jevgēņijs Malkins - 1:1.

 

„Metallurg” hokejisti lēnām ieguva iniciatīvu, kamēr „Dinamo” hokejisti centās izdarīt bīstamus pretuzbrukumus. Diez gan muļķīgu noraidījumu četras ar pusi minūtes līdz pirmā perioda beigām izpelnījās Ļisins, kas ļāva mājiniekiem vēlreiz spēlēt vairākumā. Reālākā izdevība gūt vārtus no to priekšas bija Žirū, bet atkal līmenī darbojās Ahonens. Pirmo periodu komandas noslēdz četru vīru sastāvā, jo abpusēju noraidījumu izpelnījās Meija un Gončars.

 

Otro periodu vairākumā varēja uzsākt „Dinamo”, kad pret Džonsonu tika pārkāpti noteikumi. Brīdi pēc tam pats Džonsons tika pie noraidījuma, bet par laimi noraidīts tika arī Zdunovs. Vairākumā principā uzspēlēt gan neizdevās, jo uz noraidīto soliņa dažas sekundes vēlāk sēdās Laviņš. Pēc tam, kad labu uzbrukumu veica viesi, uzbrukumā devās arī Rīgas „Dinamo”, kas beidzās ar Krišjāņa Rēdliha piespēli gar vārtiem, kur lieliski ripu uztvēra un vārtos ieraidīja Kaspars Daugaviņš - 2:1.

 

Kad otrajā periodā bija spēlētas gandrīz sešas minūtes, skaitliskā sastāva pārkāpumu izdarīja viesi, ļaujot „Dinamo” kārtējo reizi tikt pie vairākuma. Pārspēt Ahonenu atkal neizdevās, rezultātam paliekot nemainīgam. Principā iniciatīva piederēja tieši mājiniekiem, bet kārtējo reizi neizdevās gūt vārtus.

 

Perioda vidū mazākumā bija jāspēlē tieši „Dinamo” hokejistiem. Jau pirmajās sekundēs rezultāts varēja kļūt neizšķirts, bet ripa trāpīja pa vārtu pārliktni. Tiesa, arī šoreiz „Metallurg” bez vārtu guvuma nepalika, no vārtu priekšas precīzam esot Platonovam - 2:2. Atlikušajā laikā neliels pārsvars bija viesiem, kuri bieži vien centās trešo reizi ieņemt Māra Jučera cietoksni. Pusotru minūti līdz beigu signālam Meija lieliski ievadīja ātro pretuzbrukumu, kuru gan nespēja noslēgt Daugaviņš. Uzreiz pēc tam „Dinamo” palika mazākumā, jo tas pats Meija klupināja Mozjakinu.

 

Īsi pēc tam Malkins klupināja Karsumu, kas nozīmēja spēli ar četriem spēlētājiem laukumā abās pusēs. Lai arī Raitis Ivanāns šajā mačā nepiedalījās, bez kautiņa neiztika. Mišarins izprovocēja Žirū, kurš ierādīja kārtīgu vietu pretiniekam. Principā ar to arī periods bija noslēdzies.

 

Pēc kautiņa piecu minūšu sods tika piespriests Žirū, kamēr Mišarins saņēma vien divu minūšu noraidījumu. Tas nozīmēja ilgu spēli mazākumā „Dinamo” komandai trešās trešdaļas sākumā. Mājinieki turējās godam, bet sekoja vēl viens noraidījums, kas lika 38 sekundes spēlēt trijatā pret pieciem „Metallurg” hokejistiem. Šo laiku izdevās savus vārtus nosargāt neskartus, bet īsi pēc tam Jučeru tomēr pārspēja Mozjakins.

 

„Dinamo” hokejisti nesēdēja rokas klēpī salikuši, turpinot cīņu. Aleksandram Ņiživijam bija laba iespēja, bet glāba Ahonens. Diemžēl „Dinamo” hokejisti bija spiesti spēlēt mazākumā, kas beidzās ar vēl vienu vārtu zaudējumu, kad pēc Malkina piespēles vārtus guva Mozjakins - 4:2. Atlikušajā laikā „Dinamo” vairs principā nebija iespēja atspēlēties, jo par tiesneša apvainošanu 5+20 minūšu sodu izpelnījās Metjū Karls, atstājot savu komandu mazākumā. Lai arī „Metallurg” hokejisti izveidoja situāciju, ka mājinieki var spēlēt pat vairākumā, pēdējās sava vairākuma sekundēs ar vārtu guvumu atzīmējās Kuļomins, uzstādot mača gala rezultātu - 5:2.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv