RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Rīgas „Dinamo” interesantā cīņā piekāpjas Maskavas „Dinamo”

Rīgas „Dinamo” interesantā cīņā piekāpjas Maskavas „Dinamo”
Foto: Circlingthewagon.wordpress.com.
KRUSTTEVS.COM · 29.10.2012. 20:55

Zaudējumu KHL regulārā čempionāta spēlē piedzīvojusi Rīgas „Dinamo” komanda, kas izbraukumā ar 1:3 atzina bez apslimušā Aleksandra Ovečkina spēlējošo Maskavas „Dinamo” komandu, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Jāpiezīmē, ka rīdzinieki šajā mačā nopelnīja 18 soda minūtes.

 

Spēli pārliecinošāk iesāka māijnieki, kuri pēc piecām spēlētām minūtēm tika pie lielā skaitliskā vairākuma, kuru gan neprata izmantot. Līdz pat perioda vidum Maskavas „Dinamo” komanda dominēja laukumā, biežāk uzturoties pretinieka zonā. Rīgas „Dinamo” hokejisti vairāk cerēja uz ātriem pretuzbrukumiem, pēc viena no kuriem tika nopelnīts skaitliskais vairākums. Diemžēl rīdzinieki tā pa īstam pat nespēja ieiet zonā. Kad laukumā atgriezās mājinieku hokejists, Cibuļskis izmantoja pretinieku kļūdu un izgāja pa brīvu koridoru pretī Jerjomenko, kurš tomēr bija pārāks, metienu atvairot.

 

Īsi pēc tam uz noraidīto soliņa sēdās Metjū Karls. Par laimi arī šis mazākums tika izturēts. Principā uzreiz pēc tam otro reizi vairākumā spēlēt varēja arī Rīgas „Dinamo” hokejisti. Ja pirmajā minūtē Džeimijam Džonsonam bija iespēja gūt vārtus, tad otrajā minūtē viesi nespēja apdraudēt pretinieka vārtus un atklāt mača rezultātu. Uzreiz pēc tam Maskavas „Dinamo” spēlēja vairākumā, bet pēc ilgas saspēlēšanās vārtus neguva. Uzreiz sekoja Rīgas „Dinamo” noraidījums par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Rīdzinieki nespēja nosargāt savus vārtus neskartus līdz perioda beigām, jo trīs sekundes pirms sirēnas skaitlisko vairākumu izmantoja Niklass Bekstrēms.

 

Otrais periods iesākās tāpat kā aizritēja pirmais. Jau pirmajā minūtē noraidījumu izpelnījās Karls, kas atkal lika spēlēt mazākumā. Pēc mazākuma izturēšanas Rīgas „Dinamo” hokejisti sāka spēlēt aktīvāk, kas sekmēja labu epizožu veidošanos pie pretinieka vārtiem. Lai arī viesi brīžiem uzbruka labi, vārtus gūt tiem neizdevās. Maskavieši tajā laikā daudz vairāk kontrolēja ripu, brīžiem nopietni apdraudot Telkvista vārtus, bet arī viņi nespēja mainīt spēles rezultātu. Perioda izskaņā iespēja spēlēt vairākumā bija Rīgas „Dinamo” hokejistiem. Diemžēl arī šoreiz īsti neko izveidot neizdevās, kas lika otrajam periodam noslēgties ar rezultātu 0:1.

 

Trešo periodu iesāka bijušā Rīgas „Dinamo” spēlētāja Filipa Novāka noraidījums, bet mazliet vairāk kā minūti vēlāk Miks Indrašis pārkāpa noteikumus. Neviena no komandām savus vairākumus neprata realizēt. Aktīva cīņa pretinieku zonā no Rīgas „Dinamo” ceturtās maiņas puses beidzot ļāva notikt būtiskam pavērsienam spēlē. Ripa vārtu priekšā tika izspēlēta Gintam Meijam, kurš to ieraidīja vārtos, panākot ilgi gaidīto izlīdzinājumu - 1:1.0

 

Pēc vārtu zaudējuma būtiski aktivizējās laukuma saimnieki, esot tuvu vārtu guvumam. Jāspēlē gan bija vēl daudz - 12 minūtes. Pēc divām minūtēm Rīgas „Dinamo” jau atkal varēja spēlēt mazākumā, pateicoties Galviņa izdarītajam pārkāpumam. Maskavieši ar ilgu izspēli centās panākt vēlamo, bet labā Telkvista spēle ļāva rezultātam palikt nemainīgam. Diemžēl likstas šajā elementā nebeidzās. Ātri vien pie noraidījuma tika Ankipāns, bet Džonsonam izdevās tikt pie laba pretuzbrukuma, ripu pēc metiena tverot Jerjomenko. Ko nepaveica Džonsons, to otrā laukuma galā Kvapils, ar ļoti precīzu metienu pārspējot Telkvistu - 2:1.

 

Ja pēc šī vārtu zaudējuma Rīgas „Dinamo” vēl palika izredzes kaut ko sasniegt šajā mačā, tad īsi pēc tam gūtie Kokareva vārti pilnībā izšķīra mača likteni. Atlikušajās četrās ar pusi minūtēs rīdzinieki brīnumus laukumā nerādīja, atzīstot pretinieka pārākumu ar 1:3.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv