RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Latvijas izlase atzīst Krievijas komandas pārākumu

Latvijas izlase atzīst Krievijas komandas pārākumu
Foto: Flickriver.com.
KRUSTTEVS.COM · 09.11.2012. 22:18

Zaudējumu pārbaudes spēlē piedzīvojusi Latvijas hokeja izlase, kas ar 1:3 piekāpās Krievijas komandai, divus vārtus zaudējot pēdējā pus minūtē.

 

Spēli komandas iesāka visai nepārliecinoši, mēģinot uztaustīt īsto manieri. Ar katru minūti iniciatīvu ieguva Krievijas hokejisti, bet neko bīstamu pie mājinieku vārtiem nespēja izveidot. Lieliska iespēja pēc spēlētām sešām ar pusi minūtēm bija Kasparam Daugaviņam, kurš jau apspēlēja Kasutinu, bet nespēja ieraidīt ripu tā sargātajos vārtos. Pusotru minūti vēlāk no aizvārtes veiksmīgi iznira Andrejs Popovs, kurš pielika nūju Antona Glinkina mestajai ripai, kas ļāva viesiem izvirzīties vadībā ar 1:0.

 

Perioda vidū Latvijas izlasei bija iespēja atspēlēties, jo mājinieki varēja spēlēt vairākumā. Pirmās 40 sekundes īsti neizdevās ieiet pretinieka zonā, bet tad vārtu stabiņu norībināja Artūrs Kulda. Latvijas izlases hokejisti turpināja labu izspēli, kas ļika Glinkinam pārkāpt noteikumus pret Karsumu, kas ļāva 45 sekundes latviešiem spēlēt pret trijiem Krievijas hokejistiem. Diemžēl gan lielo, gan parasto vairākumu realizēt neizdevās, kas lika komandām turpināt spēli vienādos sastāvos. Atlikušajās sešās minūtēs komandas cīnījās līdzīgi. Pēdējā minūtē pie pirmās vairākuma iespējas tika arī krievi, bet vārtus gūt nespēja. Līdz ar to Latvijas izlase otro periodu iesāka mazākumā.

 

Tā sākumā Masaļskim tikai reizi bija jāatvaira samērā bīstams Krievijas hokejista metiens, kas nozīmēja, ka skaitliskais mazākums ir izturēts. Latvijas izlase krietni aktivizēja savu spēli, bet viesi izdarīja pāris labus pretuzbrukumus. Par laimi pārliecinoši spēlēja Masaļskis. Tuvojoties mača vidum, Krievijas izlase tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā, bet arī šoreiz vārti netika gūti. Spēle kļuva arvien aktīvāka, komandām apmainoties ar vārtu gūšanas iespējām. Bieži pie pretinieku vārtiem labi darbojās Jekimovs, bet panākt izlīdzinājumu nespēja. Otrais periods, tā pat kā pirmais, noslēdzās ar mazākumu, jo noraidījumu izpelnījās Raitis Ivanāns.

 

Trešā perioda ievadā Karsums izveidoja labu epizodi, komandai spēlējot mazākumā. Krievijas komanda īsti nespēja pat nostāties Latvijas izlases zonā, kas ļāva mājiniekiem izturēt mazākumu. Viesi regulāri diezgan viegli spēja ieiet Latvijas izlases zonā, kas bieži vien beidzās ar metienu pa vārtiem. Tikmēr Latvijas hokejistiem neklājās ne tuvu tik viegli, kas arī nesekmēja vārtu gūšanas momentu radīšanu. Perioda vidū lieliska iespēja bija Kagarlickim, bet glāba Masaļskis. Deviņas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām pie vairākuma iespējas tika Latvijas izlase.

 

Vairākums ilga vien dažas sekundes, jo Kulda pieļāva kļūdu, to labojot ar noteikumu pārākumu. Spēlējot četri pret četri, nedaudz labāk izskatījās Latvijas izlases hokejisti, bet, atgriežoties laukumā noraidītajiem spēlētājiem, Krievijas komanda atkal pārņēma iniciatīvu. Pāris minūtes vēlāk sekoja vēl viena vairākuma iespēja laukuma saimniekiem. Spēlējot pacietīgi, no zilās līnijas ļoti labu metienu izdarīja Artūrs Kulda, panākot izlīdzinājumu šajā spēlē - 1:1.

 

Uzreiz sekoja būtisks pavērsiens spēlē. Popovu satraumēja Jekimovs, par ko saņēma noraidījumu līdz spēles beigām. Līdz ar to Krievijas izlase līdz pat pamatlaika beigām varēja spēlēt vairākumā. Krievijas izlasei vārtu gūšanas iespēju nebija daudz, bet viena no tām tomēr tika izmantota, kad pus minūti līdz pamatlaika beigām uzvaru Krievijas komandai atnesa Artjoms Lukojanovs - 2:1. Latvijas izlase vēl nomainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, kas beidzās ar Kagarlitskija vārtiem. Līdz ar to mačs noslēdzās ar rezultātu 3:1 Krievijas komandas labā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv