RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

DINAMO jau rīt ARĒNĀ atsāks KHL regulāro čempionātu

DINAMO jau rīt ARĒNĀ atsāks KHL regulāro čempionātu
Foto: no dinamoriga.eu (ekrānšāviņš no interneta)
KRUSTTEVS.COM · 13.11.2012. 07:44

DINAMO RĪGA KHL regulāro čempionātu pēc novembra pauzes atsāks ar divām spēlēm savā laukumā Arēnā Rīga, sacenšoties ar diviem Tatarstānas klubiem – Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas AK BARS un Ņižņekamskas ŅEFTEHIMIK.

 

Šīs abas spēles būs debija Artim Ābolam DINAMO RĪGA galvenā trenera amatā. DINAMO RĪGA komandai šajos mačos nevarēs palīdzēt divi rokas savainojumus guvušie aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Mathieu Carle. Savukārt komandas kapteini Guntis Galviņš, lai arī viņam ir problēmas ceļgalu, laukumā visticamākais dosies. Uz DINAMO RĪGA komandu no fārmkluba ir izsaukti arī aizsargs Mārtiņš Porejs (1991) un uzbrucējs Gunārs Skvorcovs (1990).

 

Latvijas izlases un bijušā DINAMO RĪGA uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētais Kazaņas AK BARS pēdējos 10 gados ir spējis trīs reizes uzvarēt Krievijas čempionātos, tajā skaitā pirmajās divās KHL sezonās kļūstot arī par divkārtējiem Gagarina kausa ieguvējiem. AK BARS komanda visās pēdējās sezonās allaž ir pieskaitīta favorītu pulkam, jo komandai ir viens lielākajiem budžetiem KHL un atbilstoši tam tiek komplektēts arī sastāvs. AK BARS līderu lomu ir atvēlēta Krievijas izlases hokejistiem Aleksejam Morozovam, Danisam Zaripovam, Iļjam Ņikuļinam, Aleksejam Jemeļinam, Konstantīnam Korņejevam, Denisam Kuļašam un Konstantīnam Baruļinam, bet labi palīgi viņiem ir arī leģionāri - četri Somijas izlases spēlētāji – Niko Kapanens, Jarko Immonens, Janne Pesonens un Janne Lahti, kā arī Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš gan savainojuma dēļ sezonas sākumā aizvadīja tikai 6 spēles, bet tagad ir izveseļojies un gatavs atkal spēlēt.

 

Ņižņekamskas ŅEFTEHIMIK ir otrā spēcīgākā Tatarstānas hokeja komanda (pēc AK BARS) un šī savdabīgā vienība allaž ir spēlē ļoti aktīvu un nepiekāpīgu hokeju. Turklāt šīs komandas galvenais treneris ir Vladimirs Golubovičs, kuram ir visai cieša saistība ar Latvijas hokeju, jo viņš savulaik pats kā uzbrucējs spēlēja Rīgas DINAMO meistarkomandā PSRS čempionātā, bet vēl pavisam nesenā pagātnē vairākas sezonas bija SK LIEPĀJAS METALURGS galvenais treneris. ŅEFTEHIMIK sastāvā nav ļoti skaļu uzvārdu, taču komandas sastāvs ir nokomplektēts ļoti vienmērīgs, un tās galvenais trumpis ir organizēta komandas spēle. DINAMO RĪGA spēles ar ŅEFTEHIMIK parasti aizrit ļoti spraigā cīņā ar daudziem negaidītiem pavērsieniem, un domājams tāda būs arī 16. novembra spēle.

 

Avots: DINAMO RĪGA oficiālā mājas lapa.