RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Ābola debijā „Dinamo” piekāpjas Dārziņa „Ak Bars”

Ābola debijā „Dinamo” piekāpjas Dārziņa „Ak Bars”
Foto: Sportabildes.lv.
KRUSTTEVS.COM · 14.11.2012. 22:16

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā kārtējo zaudējumu piedzīvojusi Rīgas „Dinamo” komanda, kas „Arēnā Rīga” ar 0:3 piekāpās Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas „Ak Bars” vienībai. Rīdziniekiem galvenā trenera amatā debijas spēle bija Artim Ābolam.

 

„Dinamo” komandā šajā mačā galvenā trenera amatā debitēja Artis Ābols. Malā šoreiz tika atstāts Raitis Ivanāns, bet sastāvā bija atgriezies Robs Šremps. Nespēlēja savainotie Krišjānis Rēdlihs un Metjū Karls, bet mačam netika pieteikts Gunārs Skvorcovs, kurš izsaukts palīgā „Dinamo” komandai no fārmkluba „Liepājas metalurgs”.

 

Vārtsargi: Mikales Telkvists (Kristers Gudļevskis);

 

Aizsargi: Guntis Galviņš – Arvīds Reķis, Jēkabs Rēdlihs – Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks – Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs;

 

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums – Džeimijs Džonsons – Miks Indrašis, Aleksandrs Žirū – Pols Šehura – Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš – Andris Džeriņš – Robs Šremps, Ģirts Ankipāns – Māris Bičevskis – Gints Meija, Elvijs Biezais;

 

Abas komandas savā starpā bija tikušās astoņas reizes. No tām rīdzinieki bija spējuši uzvarēt viens divās cīņās, turklāt viesos, nevis savā laukumā.

 

Jau pēc nospēlētām 19 sekundēm „Dinamo” nonāca iedzinējos. Kapanens izdarīja metienu, taču ripu īsti neredzēja Telkvists – 0:1.

Rīdziniekiem izdevās izturēt skaitlisko mazākumu. Liels nopelns Džeriņam, kurš ilgi pieturēja ripu pretinieku zonā.

 

Indrašis vārtu priekšā atrada nepiesegto Karsumu, kurš labi iepauzēja un nomānīja Baruļinu, taču viesu vārtsargs pamanījās ripu atvairīt. Lieliska iespēja bija Žirū, taču arī šajā divcīņā pārāks bija viesu vārtu vīrs Baruļins.

 

Ripa atleca Telkvista vārtu priekšā, pirmais pie tās bija Pesonens, nevis rīdzinieku aizsargi, līdz ar to 0:2 mājiniekiem pirms pārtraukuma.

 

Daudz netrūka, lai „Dinamo” zaudētu arī trešos vārtus. Dārziņš izgājienā meistarīgi apstrādāja ripu, apspēlējot pretspēlētāju, taču viņam neizdevās metiens.

 

Pirmā perioda izskaņā, nedaudz arī otrās trešdaļas laikā „Dinamo” spēlēja skaitliskajā vairākumā, taču tā arī nopietni apdraudēt Baruļina vārtus neizdevās.

 

Uz brīdi „Dinamo” spēlēja pat trijatā pret pieciem, taču turpinājumā rīdzinieki paši divas reizes aizsargājās skaitliskajā mazākumā.

 

Rīdzinieki bija aktivizējušies, par to liecināja asumi pie Baruļina vārtiem. Pēc lieliskas Daugaviņa piespēles vārtu priekšā Dārziņš patraucēja Cibuļskim izdarīt precīzu metienu no labas pozīcijas.

 

Pāris momentus uzbrukumā izveidoja pirmā maiņa – Karsums, Džonsons un Indrašis, kā arī aktīvi spēlēja 3. un 4.maiņas uzbrucēji - Džeriņš un Meija.

 

Ja pirmajā periodā „Dinamo” zaudēja metienu attiecību ar 6:13, tad otrajā trešdaļā iniciatīva bija pārgājusi mājinieku pusē – 13:5. Tomēr pirms trešā cēliena rīdzinieki joprojām bija 0:2.

 

Trešo reizi šajā mačā uz divām minūtēm tika noraidīts „Dinamo” komandas kapteinis Guntis Galviņš. Spēlējot skaitliskajā mazākumā, Daugaviņš pārtvēra ripu un skrēja pretuzbrukumā, taču viņu neatļauti kavēja Ņikuļins un komandas turpināja spēlēt vienādos sastāvos – četri pret četri.

 

Viens pats pretī vārtiem tika atstāts Dārziņš, taču Telkvists spēja tvert latvieša uzbrucēja mesto ripu.

 

Telkvists atstāja vārtus, nomainoties pret sesto laukuma spēlētāju, taču Zaripovs pielika mačam punktu, gūstot viesiem trešos vārtus. „Dinamo” otrais sausais zaudējums pēc kārtas – 0:3 (iepriekšējā mačā zaudējums ar 0:2 pret Minskas „Dinamo”). Rīgas „Dinamo” čempionāta Rietumu konferencē ieņem pēdējo vietu.

 

Rīgas „Dinamo” nākamā spēle paredzēt piektdien, 16.novembrī, kad „Arēnā Rīga” jātiekas Ņižņekamskas „Neftehimik”.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv