RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

J.Rēdlihs: Mēs novirzījāmies no spēles plāna

J.Rēdlihs: Mēs novirzījāmies no spēles plāna
Foto: no dinamoriga.eu (ekrānšāviņš no interneta)
KRUSTTEVS.COM · 21.11.2012. 20:19

Rīgas ''Dinamo'' trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Kazaņā piedzīvoja otro zaudējumu trīs spēlēs trenera Arta Ābola pirmajā izbraukuma mačā ar 2:6 piekāpjoties vietējai ''Ak Bars'', kam pagājušajā nedēļā mājās zaudēja ar 0:3. Pēcspēles intervijā J. Rēdlihs atzīst, ka komanda novirzījās no spēles plāna.

 

-Spēli iesākām pozitīvi, pats jau pirmajā minūtē guvi vārtus.

 

Visi bija gatavi spēlēt un visi gribējām uzvarēt. Spēlējām labi un visi, protams, arī gribējām uzvarēt šo maču. Sākums izvērtās pozitīvs un tad mums bija jāspēlē vairākumā.. Gribējām spēlēt skaisti, iemests skaistu golu pēc labas izspēles. Un, protams, kad tas nesanāk, tad sāc domāt – kāpēc ir tā nevis tā, kā ieplānots. Un tad mēs sākām novirzīties no sava spēles uzdevuma. Un, kā Tu novirzies no spēles plāna, tā spēle vairs nav mūsu kontrolē.

 

-Sešas reizes Dinamo bija iespēja spēlēt vairākumā, bet neizdevās to izmantot – pārliecības trūkums?

 

Jā, iespējas mums bija ļoti daudz – kopā 12 minūtes no spēles aizvadījām pret četriem pretiniekiem. Ja mums ir tik daudz iespēju un nespējam tās izmantot, tad īsti uzvarēt variantu nav daudz. Pēc neveiksmēm sākās neapmierinātība uz sevi. Tad vairs nemet uz vārtiem tā, kā vajadzētu. Mēs novirzījāmies no spēles plāna, kas mums varētu dot labu iznākumu šajā spēlē.

 

-Spēles otrajā trešdaļā sākām pelnīt noraidījumus – nervozēšana, ka neizdodas ieplānotais vai vainojama disciplīna?


Es šos noraidījumus sauktu vienā vārdā – nedisciplinētība. Ja spēle neiet, tad tā mēdz notikt. Grūti pateikt, kas katram darās galvā, bet tā gribēšana varbūt ir vairāk nekā varēšana. Jāspēlē mums tomēr ir vienkārši, ir jādomā, lai vārtus gūtu vienkāršā, bet ne primitīvā veidā, tā vārtus neiemest, vārtos, tomēr, nestāv koka stabi. Ir jādomā pēc iespējas vienkāršāk, kad kaut ko pārkombinējam, tad rodas kļūdas un viss kā sniega bumba ripo pa kalnu lejā.

 

-Trešajā trešdaļā AK BARS jau kontrolēja notikumus laukumā, vairs uz priekšu neskrēja.


Tāpat jau centāmies iemest vārtus, lai vismaz starpība mazāka, vēlēšanās gūt vārtus ir vienmēr. Drošvien zemapziņā saproti, ka viņi šodien ir labāki. Pats sevi vaino, ka tik tālu viņus aizlaidām un tad jau rokas nolaižās. Bet vienmēr ir jācīnās līdz galam – neviens vieglas uzvaras tāpat nedāvinās, tās ir sīvā cīņā jānopelna. Ir jāklausās tajā, ko treneris saka un pie tā jāturās.

 

Avots: DINAMO RĪGA oficiālā mājas lapa.