RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Telkvists: izskatījās, ka Porejs KHL spēlē jau 10 gadus

Telkvists: izskatījās, ka Porejs KHL spēlē jau 10 gadus
Foto: no dinamoriga.eu (ekrānšāviņš no interneta)
KRUSTTEVS.COM · 24.11.2012. 01:06

DINAMO RĪGA vārtsargs Mikaels Telkvists pēc uzvaras ar 1:0 pār Ņižņekamskas „Ņeftekhimik” komandu atzina, ka īpaši būtu jāizceļ tieši Poreja sniegums, vēsta kluba oficiālā mājas lapa.

.

 

-Atļaušos Tevi nosaukt par spēles varoni, darba vārtos šodien bija ļoti daudz.

 

Jā, šī bija grūta uzvara. Šodien esam ļoti priecīgi par izcīnīto uzvar un par savu spēli, tieši par cīņas sparu, ko parādījām visas spēles garumā. Pēc iepriekšējā zaudējuma mēs bijām ļoti vīlušies, tāpēc šodien gribējām jau ar pirmajām minūtēm parādīt savu spēku. Iespējams, šī nav tā skaistākā uzvara, bet galvenais, ka tikām pie trim punktiem.

 

-Lai arī izcīnīta uzvara, šodien atkal bija problēmas ar vairākuma izspēli.


Jā, diemžēl, mēs atkal nespējām gūt vārtus spēlējot vairākumā. Tas kopumā nav mans darbs, mans darbs ir ķert ripas un nosargāt vārtus neskartus. Bet es gribētu uzteikt Poreju, mūsu nr. 77 par šodien parādīto sniegumu. Liekas, šī bija viņa pirmā spēle Dinamo Rīga sastāvā un man izskatījās, ka viņš šajā līgā jau ir spēlējis 10 gadus. Arī pārējie džeki padarīja milzu darbu, bet es patiešām vēlos izcelt Poreju.

 

-Spēle bija ļoti emocionāla, rezultāts varēja mainīties acu mirklī, vai šodien bijāt pārliecināti, ka no šīs spēles ir jāņem trīs punkti?


Pilnīgi noteikti! Šodien neko negrasījāmies atdot. Ir spēles, kuras esi pelnījis uzvarēt, bet gadās zaudēt, tāpat arī, ja spēlē slikti, bet tiec pie uzvaras. Un, domāju, ka par šodien parādīto cīņassparu, mēs bijām pelnījuši uzvaru. Kā mēs spēlējām uz mača beigām – atsitām visus noraidījumus, darbojāmies droši. Lai arī viņiem bija vairāk momentu – mēs šodien bijām psiholoģiski spēcīgāki.

 

-Kā pats jūties šādā spēlē, kad metieni seko viens pēc otra?


Domāju, tas man palīdz, es visu laiku esmu spēlē. Koncentrēšanās līmenis ir ļoti augsts, nemaz nav laika atslābt. Visu laiku cenšos koncentrēties nākamajam metienam, lai arī kas notiktu. Ir reizes, kad spēlējam sabalansēti kā šovakar un gadās arī sliktākas spēles. Cerēsim un centīsimies, lai turpmāk būtu šādas spēles un uzvaras.  Jāturpina šādā pat garā, nākamā spēle jau sestdien – galvenais ir strādāt. Ir skaidrs, ka mēs cīnīties varam un tā pozīcija, kurā esam šobrīd turnīra tabulā noteikti nav mūsu vieta.