RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Rīgas „Dinamo” atzīst Maskavas „Dinamo” pārākumu

Rīgas „Dinamo” atzīst Maskavas „Dinamo” pārākumu
Foto: Dinamoriga.eu.
KRUSTTEVS.COM · 29.11.2012. 21:42

Zaudējumu KHL regulārā čempionāta spēlē piedzīvojusi Rīgas „Dinamo” komanda, kas savā laukumā ar 1:3 piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētājai Maskavas „Dinamo” vienībai.

 

Aktīvi spēli iesāka Rīgas „Dinamo” hokejisti, kuri jau pirmajās minūtēs apdraudēja viesu vārtus. Pēc šīs ofensīvas Maskavas „Dinamo” hokejisti devās prettriecienā, bet mājinieki prata briesmas novērst. Līdz perioda vidum iniciatīva pilnībā piederēja viesiem, kuriem bieži vien vārtus neļāva gūt Telkvists.

 

Mača 12.minūtē Kvapils norībināja vārtu stabu, bet minūti vēlāk uz noraidīto soliņa sēdās Komarovs. Ļoti labas iespējas gūt vārtus rīdziniekiem nebija, kas lika palikt bez nerealizēta skaitliskā vairākuma. Uzreiz pēc tam Ivanāns izpelnījās divas minūtes, kas lika kārtīgi pasvīst aizsardzībā. Mazākums tika izturēts, kas ļāva pirmo periodu noslēgt ar rezultātu 0:0.

 

Otro periodu aktīvi sāka mājinieki, kuri daudz kontrolēja ripu, kas beidzās ar vēl vienu Komarova noraidījumu. Vairākumā vārtus ar bīstamiem metieniem apdraudēja Porejs un Karls, bet atkal nekā. Ilgi gan nebija jāgaida, lai rezultāts tiktu atklāts. Labu uzbrukumu izvērsa Maskavas „Dinamo”. No aizvārtes pretī vārtiem ripu saņēma Gorohovs, ar precīzu metienu pārspējot Telkvistu.

 

Pāris minūtes vēlāk rīdziniekiem bija jāspēlē mazākumā, kas nozīmēja lielu apdraudējumu. Par laimi izdevās vēlreiz izturēt mazākumu, komandām turpinot spēli vienādos sastāvos. Diemžēl ilgi nebija jāgaida, lai Deniss Kokarevs saņemtu ripu vārtu priekšā un izvirzītos vadībā ar 2:0. Lieliska iespēja vienus vārtus atspēlēt bija Kasparam Daugaviņam, bet ātrais pretuzbrukums netika realizēts. Līdz perioda beigām laukumā bija vērojama līdzīga spēle, bet savas iespējas turpināja realizēt viesi. Labu uzbrukumu izveidoja Aleksandrs Ovečkins, apspēlēja Sotnieku, klupdams atdeva piespēli Pestunovam, kurš bez problēmām ieraidīja ripu vārtos - 3:0.

 

Trešā perioda pirmajās piecās minūtēs tikai neliels pārsvars bija viesiem. Rīgas „Dinamo” hokejisti centās pārspēt Maskavas komandas vārtsargu individuāli, bet pie izspēles varēja ķerties pēc nopelnītā vairākuma. Lieliska iespēja bija Džonsonam, bet vārtu priekšā tomēr neizdevās izdarīt metienu pēc atlēkušās ripas iegūšanas. Vairāk tik bīstamu momentu pie Šaričenkova vārtiem nebija, viesiem izturot skaitlisko mazākumu.

 

Rīdzinieki turpināja tendēties uz ātrajiem pretuzbrukumiem, ļoti labi pret vārtiem izraujoties Mārtiņam Karsumam. Uzreiz tika nopelnīts arī vairākums, kura realizācija vēl varēja nest cerību šajā mačā. Mājinieki daudz saspēlējās, bet pie metieniem netika. Beidzot ripa tomēr nonāca vārtu tīklā pēc Karla metiena, bet tiesneši skatījās video atkārtojumu, jo īsti nevēlējās vārtu guvumu skaitīt. Aleksandrs Žirū it kā atradās vārtu laukumā, bet atkārtojums parādīja, ka viss tomēr bijis noteikumu robežās - 1:3.

 

Principā uzreiz sekoja vēl viens noraidījums, kas vēl vairāk palielināja Rīgas „Dinamo” izredzes uz atspēlēšanos. Uzreiz iespējas bija Porejam ar Galviņu. Šoreiz veiksme nebija rīdzinieku sabiedrotā, nespējot realizēt otro vairākumu pēc kārtas. Piecas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām Mosaļovam bija laba iespēja droši izšķirt mača likteni, bet ripu atvairīja Telkvists. Maskavas „Dinamo” hokejisti uzņēma apgriezienus, neļaujot rīdziniekiem iegūt iniciatīvu. Mājinieki centās spēlēt riskanti, bet savu nepanāca, atzīstot Maskavas „Dinamo” pārākumu ar 1:3.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv