RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Johnson: Pret līdzīgu vai vājāku komandu 3 punkti ir vienkārši jāņem

Johnson: Pret līdzīgu vai vājāku komandu 3 punkti ir vienkārši jāņem
Foto: no dinamoriga.eu (ekrānšāviņš no interneta)
KRUSTTEVS.COM · 07.12.2012. 18:24

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas čempionātā Rīgas "Dinamo" izbraukumā ar 3:1 uzveica Jekaterinburgas "Avtomobilist", tādējādi pārtraucot četru zaudējumu sēriju. "Dinamo Rīga" labā ar diviem vārtiem izcēlās Džeimijs Džonsons, pēc spēles viņš atzina, ka šī bija spēle, kurā obligāti bija jāņem punkti. „Noteikti bija jāuzvar! Ja spēlējam pret komandu, kura, pēc statistikas rādītājiem, ir līdzīga vai dažviet vājāka, ir jāņem trīs punkti. Tu nedrīksti atļauties zaudēt šādas spēles. Īpaši situācijā, kādā mēs esam šobrīd, kad uzvaras mums ir vajadzīgas vairāk par visu.”

 

Džonsons izteicās, ka ātrais vārtu guvums komandai palīdzējis un arī noņēma slogu, kas bija uzkrājies pirms spēles. „Šādi ātrie vārti vienmēr palīdz. Strādā uz abām komandām – mums pacēlums, bet pretiniekam tāds ātrs šoks. Mums maiņa,  domāju, spēlēja ļoti labi. Labi sapratāmies un izkārtojām momentus. Vienmēr ir patīkami tā iesākt spēli, kad gūsti divus vārtus.”

 

Bet, pēc diviem gūtajiem vārtiem, Dinamo vārtus ilgi nespēja gūt, uzbrucējs atkal pieminēja skaitliskā vairākuma izspēli, kura atkal pievīla. „Jā, mēs centāmies gūt vārtus vairākumā, un atkal tas neizdevās. Kaut kur iesprūdām. Varbūt atkal gribējām vienkāršas lietas sarežģīt. Vairākums ir diezgan liela mūsu problēma. Ir grūti uzvarēt spēles, ja netiek izmantotas iespējas vairākumā. Reāla iespēja kontrolēt ripu pretinieka zonā un gūt vārtus.”

 

Džonsons atzina, ka garajā izbraukumā ir sakrājies nogurums laika starpību dēļ. „Viegli noteikti nav. Ir jūtama laika zonas maiņa, kas traucē visvairāk. Katru otro dienu sanāk pa spēlei un domāju, ka komandā visi ir nedaudz noguruši. Ir labi, ka parīt ir pēdējā spēlē un atgriežamies Rīgā, kur tiksim atpakaļ savā ādā.”

 

Spēles gaita


Šajā spēlē "Dinamo" komandai bija lieliska iespēja pārtraukt četru zaudējumu sēriju, jo pretī stājās Austrumu konferences un visas līgas vājākā komanda - "Avtomobilist", kas šosezon izcīnījusi vien 24 punktus. Tomēr "Dinamo" nav klājies diži labāk, rīdzinieki izcīnījuši tikai par 5 punktiem vairāk, ieņemot pēdējo vietu Rietumos.

 

"Dinamo" lieliski iesāka maču. Jau 23. spēles sekundē rīdziniekiem izdevās izvirzīties vadībā, kad Džeimijs Džonsons ar plaukstas metienu pārspēja mājinieku vārtsargu Jevgēņiju Lobanovu. Viņam tie bija piektie vārti šajā sezonā, kas pārtrauca 11 spēļu sauso sēriju. Zīmīgi, ka līdz šim pēdējos vārtus kanādiešu uzbrucējs bija guvis tieši pret "Avtomobilist".

 

Pirmā perioda vidū savas pirmās divas soda minūtes KHL čempionātā nopelnīja Elvijs Biezais. Tomēr šis noraidījums rīdziniekiem izvērtās ar plus zīmi, jo skaitliskajā mazākumā izdevās izveidot pretuzbrukumu, ko ar vārtu guvumu noslēdza Džeimijs Džonsons, gūstot savus otros vārtus šajā mačā – 2:0.

 

Rīdzinieki otrajā periodā kļuva pasīvāki. Visas trešdaļas laikā tika izdarīti tikai četri metieni pa pretinieku vārtiem. Tas atstāja sekas uz trešo periodu, kad mājinieki guva pirmos vārtus mačā, spēlējot četratā pret četriem. "Avtomobilist" ieguva iniciatīvu, kas varēja pārvērsties arī otro vārtu guvumā. Tomēr rīdzinieki panāca 3:1 savā labā, kad pēc Aleksandra Ņiživija metiena pirmais pie atlecošās ripas bija Mārtiņš Karsums.

 

Vārtsargi: Mikaels Telkvists (Māris Jučers);

 

Aizsargi: Guntis Galviņš - Krišjānis Rēdlihs, Metjū Karls – Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Porejs – Rodrigo Laviņš;

 

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums - Kaspars Daugaviņš - Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šehura – Džeimijs Džonsons – Aleksandrs Žirū, Roberts Bukarts - Andris Džeriņš - Gints Meija, Raitis Ivanāns - Vitālijs Pavlovs - Elvijs Biezais, Māris Bičevskis.

 

"Dinamo" nākamo maču aizvadīs svētdien, kad viesos būs jāspēlē ar Minskas "Dinamo". Spēles sākums plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

 

Avoti: DINAMO RĪGA oficiālā mājas lapa, Parsportu.lv