RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

„Dinamo” pārliecinoši uzvar „Spartak”

„Dinamo” pārliecinoši uzvar „Spartak”
Foto: Isport.blesk.cz.
KRUSTTEVS.COM · 10.01.2013. 19:50

Pārliecinošu uzvaru KHL regulārā čempionāta spēlē izcīnījusi Rīgas „Dinamo” komanda, kas izbraukumā ar 4:1 pārspēja Maskavas „Spartak” vienību.

 

Spēli komandas iesāka visai līdzīgi, nedaudz biežāk uzbrūkot Rīgas „Dinamo” hokejistiem. Viesu komandas iniciatīvu pārtrauca Mika Indraša noraidījums perioda vidū. „Spartak” hokejisti vairākumā nespēja īpaši apdraudēt Mikaela Telkvista vārtus. Brīdi vēlāk Telkvistu vārtos nomainīja Māris Jučers. Piecas minūtes līdz pirmā perioda beigām pie pirmā vairākuma tika arī „Dinamo”, kad Deniss Bodrovs neļāva Mārtiņam Karsumam izrauties ātrajā pretuzbrukumā. Viesi vairākkārt apdraudēja „Spartak” vārtus, bet ieraidīt tajos ripu nespēja. Perioda izskaņā „Spartak” tika pie vēl viena vairākuma, kuru centās realizēt otrajā periodā.

 

Tika nospēlēta pusotra minūte, bet „Spartak” nespēja nostāties „Dinamo” zonā. Atlikušajā laikā apdraudējums Jučera vārtiem nebija. Komandas īsti nespēja ieskrieties otrajā periodā. Pēc nepilnām piecām spēlētām minūtēm strīdīgs noraidījums tika fiksēts Raitim Ivanānam, kas lika trešo reizi šajā mačā spēlēt mazākumā. „Spartak” hokejisti atkal spēlēja nepārliecinoši. Vispirms epizodē Indrašis pārtvēra ripu pretinieka zonā aiz vārtiem, no kā gan nekas tālāk nesanāca, bet 10 sekundes līdz mazākuma beigām Andris Džeriņš pārtvēra ripu, iegāja pretinieka zonas vidū un ar precīzu metienu pārspēja Janu Lašāku - 1:0.

 

Uzreiz pēc tam sekoja noraidījums mājinieku rindās, kas deva „Dinamo” iespēju otro reizi spēlēt vairākumā. Pēc pus spēlētas minūtes ātrajā pretuzbrukumā steidza „Spartak” hokejisti, bet Jučers bija savā vietā. Viesi daudz saspēlējās pretinieka zonā, bet ar to bija par maz, lai gūtu vārtus. Spēle kļuva arvien dinamiskāka. Labāk spēlēja rīdzinieki, piecas minūtes līdz perioda beigām tiekot pie vēl viena vairākuma. Diemžēl arī šoreiz „Dinamo” nespēja vairākumā apdraudēt pretinieka vārtus. Pusotru minūti līdz perioda beigām Mārtiņš Karsums varēja gūt otros vārtus, bet Lašāks izrādījās prasmīgāks. Brīdi vēlāk tika fiksēts kārtējais noraidījums, „Dinamo” atkal spēlējot vairākumā. Ilgu laiku neizdevās neko izveidot, bet sekundi līdz perioda beigu sirēnai Aleksandrs Žirū guva vārtus, noslēdzot trešdaļu uz patīkamas nots - 2:0.

 

Trešo periodu aktīvāk iesāka „Spartak” hokejisti, bet tas viņiem maksāja daudz. Vispirms noraidījumu izpelnījās Šons Morisons, bet uzreiz pēc tam pēc Reķa metiena ripas lidojuma virzienu mainīja Mārtiņš Karsums, pārtraucot ieilgušo bezvārtu periodu. Nepagāja ilgs laiks, kad Krišjānis Rēdlihs sēdās uz noraidīto soliņa. „Spartak” hokejisti centās spēlēt aktīvi, bet pārspēt Jučeru nespēja. Mājinieki turpināja daudz uzbrukt un mest pa vārtiem, bet vārtus gūt nespēja, periodam sasniedzot vidusdaļu. „Dinamo” atkal bija jāspēlē mazākumā, kas tika izturēts, bet uzreiz sekoja vēl viens noraidījums. Tas gan izvērtās negatīvs mājiniekiem, jo mazākumā soda metienu nopelnīja Miks Indrašis, kuru prata arī realizēt - 4:0. Diemžēl nosargāt sauso uzvaru „Dinamo” nespēja. Pēdējā minūtē goda vārtus guva Ņikita Ščitovs, mačam noslēdzoties ar rezultātu 4:1 „Dinamo” labā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv