RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Kur paliks Benns un Subens?

Kur paliks Benns un Subens?
Foto: Nhl-red-light.si.com.
Renārs Grāvītis · 15.01.2013. 08:00

Oficiāli ir paziņots, ka Nacionālās Hokeja līgas (NHL) lokauts ir noslēdzies, tāpēc komandas ir uzsākušas „nosacītās” treniņnometnes, un bez līgumiem ir palikuši tādi spēlētāji kā Džeimijs Benns un Perls Karls Subens.

 

Abi hokejisti ir draftēti 2007. gadā, un ir palikuši uzticīgi savām komandām vēl līdz šim brīdim, taču ir viens „bet”... Līdz ar lokauta beigām, Benns no Dalasas „Stars” un Subens no Monreālas „Canadiens” ir palikuši bez komandas, jo nav noslēguši jaunus kontraktus.

 

Abiem hokejistiem ir tikai 23 gadi, taču savu vietu līgā viņi ir izcīnījuši. Īpaši vērts ir pieminēt Džeimija Benna drafta numuru – 2007. gadā viņu Dalasa izvēlējās 5. kārtā tikai ar 129. numuru. Tas vēlreiz pierāda, ka drafta numurs neizsaka neko. Spilgts piemērs tam ir Pāvels Dacjuks, kurš ir draftēts vien ar 171. numuru.

 

Benns pagājušajā sezonā kļuva par komandas līderi, iekrājot gandrīz vienu punktu spēlē, kļūstot par komandas otro rezultatīvāko spēlētāju aiz zviedra Luī Ēriksona. Šogad Benna loma komandā būtu vēl lielāka, jo viens no „Stars” līderiem Maiks Ribeiro pārcēlās uz Vašingtonas „Captils”, taču viņa vietā pievienojās Jaromīrs Jāgrs.

 

Dalasā ir jau sākusies treniņnometne, bet Benns tajā nav ieradies, jo nav noslēdzis ar Dalasu jaunu kontraktu. Daudzi to uzskata par brīnumu, jo savas karjeras trešajā sezonā Džeimijs ir kļuvis par vienu komandas līderiem, taču viņa potenciāls vēl nav pilnībā izmantots.

 

Subens hokeja „Mekā” aizvada savu trešo sezonu, taču veiksmīgākā no tām bija otrā. Monreālas uzbrūkošais aizsargs, kuram patīk fiziska spēle, ir palicis bez komandas, kas daudzu hokeju apskatniekiem izraisījis nelielu šoku. Subens komandā bija piektais rezultatīvākais hokejists. Interesanti – Renē Borks, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Monreālā, iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -19, taču Subens pozitīvu +9.

 

Monreālai pagājusī sezona bija ļoti neveiksmīga, finišējot vien 15. vietā savā konferencē un 3. vietā no beigām visā līgā, iekrājot tikai 78 punktus. Monreālai šāds aizsargs noderētu – spēlē gana produktīvi uzbrukumā, ir stabils pirmā vairākuma pāra aizsargs, kurš pietiekoši labi spēlē aizsardzībā.

 

Komandām vēl ir laiks, lai iegūtu kādu no šiem spēlētājiem, taču vienu gan var teikt, ka viņu pakalpojumi būs gana dārgi, jo šie hokejisti var kļūt par komandas līderiem, ņemot vērā faktu, ka hokeja brieduma gadi ir tikai priekšā.