RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

„Dinamo” trillera cienīgā spēlē zaudē „Atlant”

„Dinamo” trillera cienīgā spēlē zaudē „Atlant”
Foto: Atlant-mo.ru.
KRUSTTEVS.COM · 20.01.2013. 19:34

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā Rīgas "Dinamo" savā laukumā no 1:5 trešajā periodā spēja panākt rezultātu 4:5, taču galā piedzīvoja zaudējumu Sanda Ozoliņa pārstāvētajai komandai Mitišču „Atlant”.

„Dinamo” aktīvi iesāka maču, radīja vārtu gūšanas momentus un ieguva iniciatīvu. Pirmās trešdaļas vidū Ankipāns izrādījās ātrāks par „Atlant” hokejistiem un izrāvās viens pret vārtiem. Rīdzinieku uzbrucēju neatļauti kavēja un uz viesu vārtiem tika nozīmēts soda metiens. Ankipāns mēģināja pārspēt Gaļimovu ar metienu no distances, taču tas neizdevās.

 

Pirmā perioda izskaņā „Dinamo” hokejisti nopelnīja divu minūšu sodu par skaitliskā sastāva pārkāpumu. „Atlant” izmantoja vairākuma iespēju un izvirzījās vadībā pirmā perioda pēdējā minūtē, kad vārtus guva Krikunovs.

 

Pēc spēlētām 11 sekundēm otrajā periodā Indrašis izdarīja metienu no zilās līnijas, kas bija precīzs – 1:1. Vārtu priekšā kā lauva nocīnījās Karsums, kurš traucēja viesu vārtsargam pārredzēt laukumu.

 

Neizšķirts 1:1 uz tablo nebija pat vienu minūti, jo uzreiz vadību atguva „Atlant”. Piecas minūtes vēlāk „Atlant” savu pārsvaru dubultoja, kad pēc Poreja kļūdas vārtus guva Majorovs. Otrā perioda vidū, kad „Dinamo” bija skaitliskais vairākums, Indrašis neveiksmīgi piespēlēja Reķim, kā rezultātā Majorovs panāca 4:1 viesu labā un guva savus otros vārtus mačā.

 

Trešā perioda ievadā Žiru varēja gūt vārtus, kas viņam neizdevās. Arī viesi apdraudēja Jučera sargātos vārtus, taču bez panākumiem. Turpinājumā spēle kļuva ļoti mierīga abu komandu izpildījumā, līdz brīdim, kad „Atlant” guva savus piektos vārtus.

 

Trešdaļas vidū Sotniekam bija laba izdevība gūt vārtus, kas netika izmantota. Spēles atkal kļuva mierīgāka ar maz vārtu gūšanas momentiem, taču drīzumā precīzs bija Reķis, kurš šķērsoja visas zonas un meta precīzi no zilās līnijas – 2:5. Rīdzinieku aizsargam tie bija pirmie vārti sezonā.

 

Minūti vēlāk Jēkabs Rēdlihs izdarīja metienu uz vārtiem, kur par ripu cīnījās Šehura un Indrašis. Kopīgiem spēkiem tika gūti vārti, kas tika ieskaitīti pēc video atkārtojuma noskatīšanās.

 

„Dinamo"” ieguva iniciatīvu un radīja daudz bīstamu momentu. Tika nopelnīts skaitliskais vairākums, un Jučers nomainījās pret sesto laukuma spēlētāju, kas deva rezultātu. Pēc Indraša piespēles vārtu priekšā precīzs bija Karsums, kurš panāca 4:5 pusminūti pirms pamatlaika beigām. Pēdējām sekundēm ritot, viesus glāba viņu vārtsargs Gaļimovs, kurš arī tika atzīts par komandas labāko spēlētāju šajā mačā. Rīdzinieku rindās par labāko atzina Karsums.

 

Rīgas Dinamo” sastāvs:

 

vārtsargi: Māris Jučers (Mikaels Telkvists);

 

aizsargi: Arvīds Reķis – Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs – Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks – Mārtiņš Porejs;

 

uzbrucēji: Mārtiņš Karsums – Pols Šehura – Miks Indrašis, Aleksandrs Žirū – Džeimijs Džonsons – Ģirts Ankipāns, Vitālijs Pavlovs – Andris Džeriņš – Gints Meija, Raitis Ivanāns – Māris Bičevskis – Gunārs Skorcovs, Elvijs Biezais.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv