RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Daugaviņam jāsakož zobi un...

Daugaviņam jāsakož zobi un...
Foto: Dinamoriga.eu.
Renārs Grāvītis · 28.01.2013. 13:56

Nacionālā Hokeja līga (NHL) rit jau pilnā sparā – komandas lielākoties aizvadījušas pa piecām spēlēm, neliels ieskats tabulā arī redzams, un beidzot šajā sezonā ir notikusi Kaspara Daugaviņa debija NHL, ko, bez šaubām, visvairāk gaidīja tieši latvieši.

 

Kaspars šosezon NHL Otavas „Senators” rindās aizvadījis vien divas spēles, bet komanda kopumā jau piecas. Par ko tas liecina? Kasparam vieta būs vēl jāizcīna ,jo pagājušajā vasarā NHL arbitrāžas tiesā izcīnītais vienvirziena līgums nedod simptprocentīgu vietu kanādiešu klubā. Starpcitu, Daugaviņš jau bija turpceļā, lai ietu uz tiesu un liktu „priekšā” faktus, ka ir vienvirziena līguma spēlētājs, bet... vēlāk saņēma ziņu, ka būs vienvirziena līgums un uz tiesu nav jēgas ierasties. Otava saprata, ka Daugaviņa kvalitātes ir tā vērtas un nav jēgas strīdēties. Bet kāpēc viņi jau iepriekš nepiedāvāja vienvirziena līgumu? Kaut kāds pamats tam ir – varbūt Kaspara ceturtās maiņas pienākumi, jo fārmklubā var kāds sasniegt labu sportisko formu un izspiest Daugaviņu no Otavas ceturtās maiņas. Tas jau vien liecina, ka Kaspara vienvirziena līgums nav simtprocentīgi drošs, lai garantētu vietu NHL komandas sastāvā. Kasparam sava vieta līgā ir jāizcīna. Par brīvu to neviens nedos, tas būs jādara katru vasaru, jo vairāku gadu līgumu Daugaviņš vēl nav pelnījis.

 

Ko Kaspars iespējis pirmajās divās NHL spēlēs šosezon? Abas spēles varētu raksturot kā ar dienu pret nakti. Ja pirmajā spēlē Daugaviņš iekrāja -3 lietderības koeficientu un atdeva elegantu piespēli (video), tad spēlē pret Pitsburgas „Penguins” latvieša lietderība bija 0, bet spēles laiks bija gandrīz tāds pats kā pirmajā spēlē (gandrīz 10 minūtes). Attiecīgi līdzīgajam spēles laikam Daugaviņš pirmajā spēlē uz laukuma iznāca 19 reizes, bet otrajā spēlē 17.

 

Šajā sezonā ir novērojama viena tendence – lai gan NHL Kaspars ir aizvadījis tikai divas spēles, viņa lietderības koeficients ir -3. Rīgas „Dinamo” sastāvā Kaspars 35 spēlēs iekrāja -5 koeficientu, kas nav labs rādītājs, kaut gan jāņem vērā dinamiešu neveiksmīgais sniegums. Tāpēc Daugaviņam šogad pavisam nopietni ir „jāsakož zobi un jādodas karā”, jo šosezon NHL katra spēle ir četru punktu vērtībā. Visas spēles ir jāaizvada pret savas konferences komandām, kas nozīmē, ka iegūto punktu vērtība „dubultojas”.