RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Nav vēl izlemts par NHL spēlētāju dalību Soču olimpiādē

Nav vēl izlemts par NHL spēlētāju dalību Soču olimpiādē
Foto: Cigarettezoom.com.
KRUSTTEVS.COM · 15.02.2013. 13:57

Aizvadītajā naktī Ņujorkā pie viena sarunu galda sēdās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība, NHL Spēlētāju asociācija, Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), lai lemtu par NHL spēlētāju dalību Soču Olimpiskajās spēlēs, taču pie kopsaucēja nav izdevies tikt.

 

Sarunas tiks turpinātas arī piektdien, taču NHL komisāra vietnieks Bils Delijs ārzemju medijiem norādījis, ka necer uz kopīgas vienošanās panākšanu jau šonedēļ. Soču Olimpiskās spēles ir viena gada attālumā, taču federācijas ir neziņā, ar kādiem spēlētājiem tās varēs rēķināties.

 

Lai varētu Soču Olimpiskajās spēlēs piedalīties NHL spēlētāji, līgā spēles jāpārtrauc uz nedaudz vairāk par divām nedēļām. Saistībā ar neseno NHL lokautu, kas krietni saīsinājis šo regulāro sezonu, kā arī atstājis finansiālās sekas, NHL vadība pagaidām nav optimistiski noskaņota. Arī jaunajā Kolektīvajā līgumā, kas tika noslēgts pēc NHL lokauta beigām, nav atrunāts jautājums par dalību Ziemas Olimpiskajās spēlēs.

 

NHL spēlētāji piedalījušies pēdējās piecās Ziemas Olimpiskajās spēlēs – Japānā, Nagano 1998.g., ASV, Soltleiksitijā 2002.g., Itālijā, Turīnā 2006.g. un Kanādā, Vankūverā 2010.g.

 

Foto: AP/Scanpix (2012.g. pasaules čempione Krievijas hokeja izlase zeltu Ziemas Olimpiskajās spēlēs kopš PSRS laikiem nav izcīnījusi, taču Sočos mājinieku valstsvienības mērķis būs tikai viens…)

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv